Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Matija Čakš o viziji občine Šmarje pri Jelšah v prihodnosti (video)

Župan občine Šmarje pri Jelšah, Matija Čakš, je sodeloval v t.i. “Zlatem intervjuju”, ki ga je ustvaril Zlati kamen. Glavna tema intervjuja je bila občina Šmarje pri Jelšah ter razvitost le-te.

Župan je mnenja, da se je od začetka njegovega mandata prenehalo nenehno obtoževanje direktorjev različnih zavodov in odstavljanje ljudi na visokih položajih zdravstvenih domov, šol ter knjižnic. Zavzema se tudi, da občina čim hitreje izvede različne projekte ter učinkovito sodeluje z državo.

Za glavni projekt občine je poudaril gradnjo oskrbovanih stanovanj, o katerih smo več pisali tukaj. Trenutno pa so še odprti projekti za cestno infrastrukturo, glavno križišče v Šmarju pred trgovino Kašča, gradnja dveh telovadnic pri podružničnih šolah ter nov fizioterapevtski center. O tem, kako je zdravstvena ter gospodarska kriza prizadela občino, je mnenja, da razen gostincev, frizerjev ter kozmetičnih salonov, drugih gospodarstvenih dejavnosti v občini ni preveč prizadela. Ob tem je izrazil zahvalo za požrtvovalno delo vseh zaposlenih v zdravstvu.

Na koncu je Matija Čakš povzel še njegovo vizijo za občino v prihodnosti. Želi si, da bi imela občina urejeno cestno infrastrukturo, normalno delujoče in urejene zavode za razvoj izobraževanja, zdravstva ter kulture. Prav tako si želi razvoj butičnega, vinskega, kulinaričnega in romarskega turizma. Omenil je tudi projekt za razvoj srednjeveškega Lemberga.

Celoten intervju si lahko pogledate v naslednjem videu:

*Naročena objava