Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako poteka gradnja oskrbovanih stanovanj v Šmarju (foto)


Dela na projektu Oskrbovana stanovanja v občini Šmarje pri Jelšah se nadaljujejo. Na začetku leta je bila porušena stara Lorgerjeva domačija, ki je stala na mestu gradnje, v začetku maja pa se je začela druga faza gradnje- prestavitev potoka, ki je tekel vzdolž ceste za dostop do doma upokojencev.

Kot smo že poročali, bo občina Šmarje pri Jelšah v naslednjih nekaj letih dobila 45 novih oskrbovanih stanovanj. Na začetku je bila vrednost projekta ocenjena na 3 milijone €, nova vrednost pa je ocenjena na več kot 4 milijone €.

Občina je podala idejo za ta projekt že leta 2008, ko je bila kupljena domačija v neposredni bližini doma upokojencev, kar je ustrezna lokacija za tako vrsto stanovanj. Ta ideja je zamrla, nato pa je bila leta 2019 obujena in od takrat potekajo na tem projektu intenzivna dela.

Prvi stanovalci bi se lahko v stanovanja vselili v letu 2022, zaključek celotnega projekta (zgradba vseh treh objektov), pa še ni znan.

Na razpolago bodo tri vrste stanovanj. Prvi tip bodo enosobna stanovanja, kar pomeni da bodo kuhinja, dnevni ter spalni prostor  v eni sobi. Drugi tip stanovanj bo dvosobno stanovanje z ločenim spalnim prostorom, zadnji tip pa dvosobno stanovanje z ločenim spalnim prostorom za dve osebi. K vsakemu stanovanju bo sodila tudi shramba.

V stanovanja se bodo lahko vselili vsi, ki bodo starejši od 65 let ter bodo sposobni dokazati zmožnost plačevanja najemnine. V primeru velikega povpraševanja bodo imeli prednost pri vselitvi občani občine Šmarje pri Jelšah. Predvidena najemnina za stanovanja bo okoli 5€ na kvadratni meter, vsa stanovanja pa bodo primerna tudi za invalide.

Okolica stanovanj bo lepo urejena, na zgornji strani stanovanj bo dovozna cesta s parkirišči, na spodnji strani pa bo sprehajalna pot ob potoku z majhnim ribnikom.

Domen Kamplet