Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V ZD Šentjur se lahko že naročite za cepljenje proti novemu koronavirusu


V Sloveniji se je včeraj pričelo cepljenje proti virusu SARS-CoV-2. Prvi odmerki cepiva so bili namenjeni oskrbovancem v domovih starejših in zaposlenih v domovih ter najbolj izpostavljenim in ogroženim zdravstvenim delavcem.

Po napovedih se pričakuje, da bodo v Slovenijo vsak teden prihajale nove pošiljke cepiva, pristojne inštitucije pa zato že pripravljajo sezname oseb, ki se bodo odločile za cepljenje. Tudi Zdravstveni dom Šentjur vas že vabi, da kontaktirate osebnega zdravnika in se naročite na cepljenje. Osebni zdravnik vas bo uvrstil v čakalni seznam in vas o terminu cepljenja obvestil, ko bo cepivo v zdravstvenem domu na voljo.

Cepljenje se bo izvajalo v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja1 (poleg oskrbovancev v DSO in zaposlenih v DSO še vsi ostali zdravstveni delavci in sodelavci, nato pa sledijo starejši (60 let in več), ki bi se cepili postopoma glede na dostopnost cepiva, najprej stari 80 let in več, nato stari 70 let in več in nato 60 let in več, še nadalje kronični bolniki ki imajo večje tveganje za težji potek bolezni in nato skupine kritične infrastrukture (zaposleni v vzgoji in izobraževanju, v transportu, trgovini…).