Na našem območju včeraj potrjenih pet okužb. Začetek množičnega testiranja tudi v nekaterih občinah KiO

28. 12. 2020 14:27

V nedeljo je bilo v Sloveniji opravljenih 1976 testov (PCR + HAT) na virus SARS-CoV-2. Izvid obeh testov je bil pozitiven pri skupno 517 osebah. Umrlo je 30 obolelih za covidom-19.

Opravljenih je bilo 1664 PCR testov, ki so potrdili 493 okužb z deležom pozitivnih izvidov 29,6 %.

Opravljenih je bilo 312 hitrih antigenskih testov (HAT), ki pa so potrdili 24 okužb z deležom pozitivnih izvidov 7,7 %.

Včeraj je umrlo 30 obolelih za covidom-19. Od začetka epidemije pa je skupaj umrlo že 2595 obolelih za covid-19.

7-dnevno povprečje potrjeno okuženih je 1288 potrjeno okuženih (pon.: 1504, tor.: 2129, sre.: 2040, čet.: 1783, pet.: 365, sob.: 614, ned.: 517).

Aktivno okuženih je trenutno 18.446 državljanov.


Poudarki prispevka:

  • statistični podatki
  • množično testiranje bo te dni potekalo tudi v Šentjurju, Podčetrtku in Šmarju pri Jelšah, več tukaj
  • ZD Šentjur poziva zainteresirane za cepljenje. Več tukaj
  • od danes do 4. januarja bodo po novem lahko odprte trafike, tržnice s hrano,…

Včeraj se je tretji dan zapored število hospitaliziranih v Sloveniji zvišalo, tokrat za 42 bolnikov s covidom-19. Sprejetih je bilo 98 covid bolnikov (22 več kot dan prej). V domačo oskrbo so odpustili 37 bolnikov oz. manj kot dan prej, v bolnišnicah pa je umrlo 19 bolnikov obolelih za covidom-19, 2 od teh na intenzivni terapiji. V intenzivni enoti se zdravi enako število bolnikov kot dan prej.

Trenutno je hospitaliziranih 1221 covid bolnikov oz. 42 več kot dan prej. Na intenzivni negi se zdravi 205 covid bolnikov (162 od teh na respiratorju – 5 več kot dan prej.

Splošni bolnišnici Celje se zdravi 156 covid bolnikov (7 več kot dan prej). 22 bolnikov s covid-19 je na intenzivni negi, 18 od teh je priključenih na respirator. Na intenzivni covid terapiji so tako včeraj osnovnim kapacitetam dodali še eno intenzivno postejo. V SB Celje so včeraj sprejeli 13 covid bolnikov, v domačo oskrbo so odpustili 4, v celjski bolnišnici je včeraj umrla 2 bolnika s covidom-19. Skupaj je od 24. septembra v celjski bolnišnici umrlo že 227 obolelih za koronavirusno boleznijo 19. V prvem valu je v SB Celje umrlo 10 bolnikov, skupaj pa v celjski bolnišnici doslej beležijo 237 umrlih covid bolnikov.

Na Celjskem oz. Savinjski regiji so bile včeraj potrjenih zgolj 20 okužb. Največ v občini Laško 4, sledijo Celje 3, Šoštanj 3, Rogaška Slatina 2, Velenje 2, Bistrica ob Sotli 1 (*Posavska regija), Dobrna 1, Polzela 1, Šentjur 1, Slovenske Konjice 1, Šmarje pri Jelšah 1, Žalec 1.

V Šentjurju, Podčetrtku in Šmarju bo te dni potekalo množično testiranje. V Šentjurju sprejemajo naročila za cepljenje

Na poziv Ministrstva za zdravje bodo Občina Šentjur, Občina Podčetrtek in Občina Šmarje pri Jelšah v naslednjih dneh organizirale brezplačno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi.

Testiranje v Šentjurju se bo izvajalo v torek, 29. decembra in v sredo, 30. decembra, oba dneva med 14. in 18. uro v kontejnerju za ZD Šentjur (vstopna točka za odvzem brisov – v enem kontejnerju). Testiranje je brezplačno za občane Šentjurja in Dobja.

Testiranje v Podčetrtku se bo izvajalo v torek, 29. decembra med 9. in 17. uro v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek. Testiranje je brezplačno za vse zainteresirane, neglede na naslov stalnega prebivanja.

Testiranje v Šmarju pri Jelšah pa se bo izvajalo v sredo, 30. decembra med 9. in 17. uro v gasilskem domu v Šmarju pri Jelšah. Testiranje je brezplačno za vse zainteresirane, neglede na naslov stalnega prebivanja.

Zdravstveni dom Šentjur vas vabi, da kontaktirate osebnega zdravnika in se naročite na cepljenje proti virusu SARS-CoV-2. Osebni zdravnik vas bo uvrstil v čakalni seznam in vas o terminu cepljenja obvestil, ko bo cepivo v zdravstvenem domu na voljo.

Ponovno dovoljene odprte trafike, tržnice s hrano,…

Vlada je izdala Odlok o dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati danes, 28. decembra 2020.

Z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, je 16. novembra 2020 začel veljati nov Odlok, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

V času od vstopa veljavnosti odloka so bile identificirane potrebe po izvajanju določenih dodatnih dejavnosti, ki so potrebne za delovanje družbe, njihova narava dela pa, upoštevaje omejitve iz odloka, omogoča njihovo kontrolirano izvajanje in zagotavljanje ustreznih ukrepov za preprečitev širjenja okužb.

Tako se z zadevnim odlokom dopolnjujejo naslednje dejavnosti, ki se jih umešča med izjeme:

  • tržnice s hrano,
  • trafike in kioske za prodajo časopisov in revij,
  • storitve frizerskih salonov.

Ta odlok velja do vključno 4. januarja 2021.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X