Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski turistični delavci razburjeni zaradi načina predstavitve projekta stolp Kristal v oddaji Preverjeno na POP TV


Pred dnevi so v oddaji Preverjeno na POP TV predvajali prispevek o načrtovani gradnji razglednega stolpa Kristal ter slatinski turistični ponudbi. Slednje je bilo v prispevku predstavljeno predvsem skozi prizmo nasprotnikov gradnje razglednega stolpa v Rogaški Slatini, kar pa je po mnenju nekaterih vrglo slabo luč na Rogaško Slatino.

Način, na katerega je bila destinacija Rogaška Slatina predstavljena v oddaji, so z ogorčenjem pospremili slatinski turistični delavci, pa tudi Občina Rogaška Slatina in JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina. Ti menijo, da je prispevek z enostranskim prikazovanjem zgolj negativnih vidikov povzročil veliko škode slatinskemu turizmu.

V oddaji Preverjeno na POP TV so nedavno predvajali prispevek, v katerem so predstavili najbolj zloglasne projekte, ki jih v naslednjih letih nameravajo izvesti v Rogaški Slatini (razgledni stolp Kristal, nadhod Sonce ter zasebni projekt evropskega orglarskega centra).

Ker je bil v oddaji predstavljen predvsem vidik nasprotnikov razglednega stolpa, so svoj odziv na prispevek in videnje situacije v Rogaški Slatini predstavili tudi nekateri turistični delavci ter Občina Rogaška Slatina z Zavodom za turizem in kulturo Rogaška Slatina.

Zdenka Ploj: Prispevek na tem nivoju škoduje našemu dosedanjemu delu na trgu in slabša pozicijo konkurenčnosti destinacije

Mnenje je najprej predstavila direktorica slatinskega Atlantida Boutique Hotela, ki zaposljuje 45 ljudi, Zdenka Ploj. Ta se je po ogledu oddaje Preverjeno in prispevka o razglednem stolpu v Rogaški Slatini ter turistični ponudbi kraja, kakor tudi na podlagi odzivov s strani gostov, obstoječih in potencialnih, odločila javno predstaviti njihovo videnje in vpliv prispevka na poslovanje.

“K temu mnenju nas napeljuje dejstvo, da v teh težkih časih potrebujemo pozitivne zgodbe za prihod slovenskih turistov na našo destinacijo in nove projekte za razvoj turizma, kajti le-ti pomagajo hotelski dejavnosti za doseganje višje zasedenosti in manjšim lokalnim ponudnikom v destinaciji realiziranje izven penzionske potrošnje, ki dodatno prispeva k razvoju kraja,” zapiše Plojeva in doda, da javno prikazovanje zgolj in samo negativnih vidikov ponudbe turizma v Rogaški Slatini hotelirjem otežuje pot svojega dela, goste preusmerja na druge destinacije in pri tem se sprašujemo, če je to tisto, kar si v kraju želimo in kar bo prispevalo k razvoju.”

“V Atlantida Boutique hotelu ugotavljamo, da ta prispevek na tem nivoju škoduje našemu dosedanjemu delu na trgu in slabša pozicijo konkurenčnosti destinacije. Ravno nove lokalne atrakcije pa bodo pripomogle k večji prepoznavnosti in povečanju turističnega prometa. Verjamemo pa, da obstajajo primernejši načini izražanja mnenj, ki neposredno ne vplivajo in ne kvarijo turistične podobe destinacije v širši javnosti,” zaključi Plojeva.

Občina Rogaška: negativen prizvok iz oddaje Preverjeno škodoval dosedanjemu vloženemu delu

Na Občini Rogaška Slatina so skupaj z JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina v odzivu na prispevek predstavili promocijske aktivnosti turistične destinacije Rogaška Slatina in obsodili aktivnosti s katerimi nekateri škodujejo turističnemu razvoju destinacije Rogaška Slatina.

Kot uvodoma zapišejo, je bila poletna turistična sezona v vodilni turistični destinaciji Rogaška Slatina v polnem razmahu. “Sloves urejene, butične, varne in zdravju prijazne destinacije smo si v preteklosti pridobili s strani tujih turistov, v letošnjih, zaradi Covid-19 spremenjenih razmer, pa smo vse aktivnosti (in sredstva v skupni višini 140.000 EUR) usmerili na domače trge. Verjamemo, da bomo domače goste, ki smo jih v letošnjem letu nagovorili za bivanje z voucherji, v prihodnje znali obdržati tudi kot stalne goste,” so prepričani na občini.

Dodajajo, da je letos občina za dodatno promocijo destinacije na domačih trgih zagotovila sredstva za produkcijo TV spota »Super babi« ter zakupila medijski prostor za več kot 300 objav na TV Slovenija in Planet TV, vključno z reportažo iz Rogaške Slatine, pristopili pa so tudi k oglaševanju destinacije v sodelovanju s Turistično agencijo Sonček, s čimer so bile dosežene dodatne ciljne skupine gostov.

“Občina Rogaška Slatina in Javni zavod za turizem in kulturo spremljata razmere zasedenosti in promocijske akcije prilagajata trenutnim razmeram. Tako JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina po uspešno zaključenih akcijah »Postani ambasador Rogaške Slatine« in »Izberi Rogaško Slatino« sedaj vabi na preizkušanje novih paketov doživetij »Doživi Rogaško Slatino«, ki so javnosti dostopni na prenovljeni spletni strani,” še zapišejo.

Omenjene promocijske akcije, vzpodbudne razmere in raznolike aktivnosti, ki jih destinacija Rogaška Slatina ponuja, nenazadnje tudi Anino poletje v parku, so letos v večini privabljale slovenske goste (11.814 vnovčenih bonov do konca septembra).

“V občinski upravi in JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina, skupaj s ponudniki nastanitev ugotavljamo, da je negativen prizvok iz oddaje Preverjeno škodoval dosedanjemu vloženemu delu, saj z enostranskim prikazovanjem zgolj negativnih vidikov bivanja goste preusmerja na tiste domače destinacije, ki znajo razmišljati pozitivno in razvojno. Višja zasedenost hotelskih kapacitet namreč zagotavlja tudi realizacijo izven penzionske potrošnje pri  manjših lokalnih ponudnikih, kar dodatno prispeva k razvoju kraja,” zaključujejo.

B.S.