Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razburjenim slatinskim turističnim delavcem odgovarja ena izmed akterk v prispevku na POP TV


Pred dnevi so v oddaji Preverjeno na POP TV predvajali prispevek o načrtovani gradnji razglednega stolpa Kristal ter slatinski turistični ponudbi, ki je razburil slatinske turistične delavce,pa tudi Občina Rogaška Slatina in JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina. Ti namreč menijo, da je prispevek z enostranskim prikazovanjem zgolj negativnih vidikov povzročil veliko škode slatinskemu turizmu. Njihov odziv smo objavili tukaj.

Odgovor na odziv na prispevek v oddaji je sedaj podala tudi podpornica referenduma o razglednem stolpu in ena izmed nastopajočih v prispevku oddaje, občinska svetnica mag. Andreja Flucher, ki že od samega začetka nasprotuje gradnji stolpa.

V odgovoru mag. Andreja Flucher uvodoma zapiše, da sama nima vpliva na vsebino prispevka, zato bi se glede prikaza situacije v Rogaški Slatini morali obrniti na avtorje oddaje, da pa je obveščanje javnosti odgovornost medijev, posredovanje informacij pa odgovornost občanov.

Flucherjeva je sicer prepričana, da prispevek objavljen sredi septembra ni mogel “preusmeriti” slovenskih gostov, ki se letošnjo pomlad in poletje niso odločili obiskati Rogaške Slatine. “Močno pa dvomim, da bi prispevek v slovenskih medijih od obiska odvračal tuje goste, na katerih tradicionalno bazira naš turizem in katerih izostanek nas je letos vse zelo prizadel,” zapiše.

Kot dolgoletna turistična delavka in podjetnica se, kot pravi, dobro zaveda, da Rogaška Slatina potrebuje pozitivne zgodbe in nove ponudbe, ki bodo privabljale nove goste in dodaja, da gostje izbirajo predvsem destinacije, ki lahko ponudijo doživetja v varnem, zdravem in naravnem okolju, ki ga ima Rogaška Slatina na pretek, a ga žal ne izkorišča v polni meri. Prav zaradi slednjega je prepričana, da letos v Rogaško Slatino ni bilo večjega števila domačih gostov, ki bi nadomestili izpad tujih. “Morda bi bilo število prihodov domačih gostov večje, če bi Rogaška Slatina na turističnih zemljevidih izstopala kot kraj zelenih sprehajalnih poti in oddiha na prostem,” meni Flucherjeva, ki je prepričana tudi, da bi načrtovani razgledni stolp – če bi bil že zgrajen – letos zaradi novega koronavirusa ostal zaprt in brez obiskovalcev.

Flucherjeva v pismu zapiše še, da si zgolj prizadeva javnosti predstaviti alternative gradnji razglednega stolpa v dolini s tem, da se izkoristi dediščino, ki jo Rogaška Slatina že ima, a na skrb zanjo ne more biti ponosna. “V neposredni bližini zdraviliškega jedra je vsaj pet čudovitih razglednih točk na zdraviliško jedro Rogaške Slatine, a trenutno žal nobena od njih ni v stanju, da bi nanjo s ponosom odpeljali svoje goste. Skupaj z drugimi se trudim, da bi ljudje izvedeli za te alternative, da bi bili obveščeni in vključeni; da končno pričnemo z obnovo in nadgradnjo vsaj katere izmed njih in tako obudimo atrakcije, ki jih je dolgoletno zanemarjanje izbrisalo iz turistične ponudbe,” zapiše.

Flucherjeva meni, da je njena dolžnost in odgovornost do ljudi, da o delu in prizadevanjih seznanja javnost, kar pa ne počne zato, da bi ovirala razvoj ali odvračala goste od obiska naših krajev, temveč zato, da bi v polnosti izkoristili turistične potenciale, ki jih Rogaška Slatina ima in bi lahko v “po-koronskem” obdobju postali glavni turistični adut in atrakcija.

Celoten odgovor Flucherjeve najdete tukaj.

B.S., foto: zaslonska slika oddaje Preverjeno