Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To so prvošolčki s Kozjanskega in Obsotelja 2020 (foto)


Prvi šolski dan je za vse šolajoče se otroke, pa tudi za njihove starše in skrbnike, vedno poseben dan. Letos še prav posebej, saj ga je zaznamovala epidemija novega koronavirusa. A slednje z obrazov učencev ni izbrisalo nasmeha. Predvsem ne tistim, ki so igralnice vrtca zamenjali za šolske klopi in postali ponosni prvošolci.

To življenjsko prelomnice je letos prestopilo tudi 513 otrok v osnovnih šolah Kozjanskega in Obsotelja. Spodaj vam predstavljamo letošnje junake prvih razredov (fotografije nekaterih šol še pričakujemo).

Občina Bistrica ob Sotli:

V OŠ Bistrica ob Sotli je v šolskem letu 2020/2021 vpisanih 127 učencev, od tega 13 prvošolčkov. Število vseh vpisanih otrok je isto kot lani, prvošolčkov pa je skoraj dvakrat več od lani, ko jih je bilo vpisanih 7.

Prvošolci OŠ Bistrica ob Sotli. Na fotografiji so: Zala Vračun, Štucin Tilen, Ožbej Klakočer, Tim Vračun, Tinkara Zorko, Taja Bevc, Žan Amon, Gašper Polak, Eva Gregl, Samantha Filipančič, Sonja Rogina, Eva Kralj, Sara Habajec, Simona Krištofić- razredničarka, Dušan Jurgec- policist in Bogomir Marčinković- ravnatelj (foto: Patricija Hren)
Občina Dobje:

V OŠ Dobje imajo v šolskem letu 2020/2021 vpisanih 127 učencev (lani 118), od tega 19 prvošolcev, kar je enako kot lani.

Prvošolci OŠ Dobje
Občina Kozje:

OŠ Kozje bo letos obiskovalo 109 učenk in učencev (trije manj kot lani). Prvošolcev je 12 (štirje več kot lani).

Prvošolci OŠ Kozje

OŠ Lesično

Prvošolci OŠ Lesično. Od leve proti desni: 1. vrsta: Zoja Klaužer, Tia Štrukelj, Patrik Žižek, Leon Moškon, Brina Žlender, Luka Gajšek, Lovro Pintar, Iris Recko; 2. vrsta: Niko Antolin, Ajda Kunaj, Manja Potočnik, Vid Salobir, Eva Rešek, Nika Romih, Sara Zalokar, Eva Magdalenc
Občina Podčetrtek:

Prvi šolski dan v novem šolskem letu so na OŠ Podčetrtek začeli zelo svečano. Prvič je šolski prag prestopilo 31 prvošolcev, in sicer 25 v Podčetrtku in 6 v Pristavi pri Mestinju, skupaj pa bo OŠ Podčetrtek obiskovalo 309 učencev.

Prvošolci OŠ Podčetrtek
Prvošolci POŠ Pristava pri Mestinju
Občina Rogaška Slatina:

V šolskem letu 2019/2020 bo slatinske osnovne šole skupaj obiskovalo 1010 učencev.  V primerjavi z lanskim letom je letos skupaj 13 učencev več.

I. OŠ Rogaška Slatina bo obiskovalo 382 učencev oz. sedem več kot lani (18 oddelkov), od tega bo 41 prvošolcev, kar je štiri več kot preteklo šolsko leto.

Prvošolci I. OŠ Rogaška Slatina
Prvošolci I. OŠ Rogaška Slatina

II. OŠ Rogaška Slatina

Prvošolci II. OŠ Rogaška Slatin – 1.a
Prvošolci II. OŠ Rogaška Slatin – 1.b
Prvošolci II. OŠ Rogaška Slatin – 1.c
Prvošolci POŠ Sv. Florijan
Prvošolci POŠ Kostrivnica

III. OŠ Rogaška Slatina šolo s prilagojenim programom letos obiskuje 49 učencev, od tega štirje v dislocirani enoti Podčetrtek. Letos je šolski prag prvič prestopila ena prvošolka. 

Prvošolka III. OŠ Rogaška Slatina Karin Zobec in njena razredničarka Valentina Šipec
Občina Šentjur:

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Prvošolci OŠ Franja Malgaja Šentjur
Prvošolci OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Planina pri Sevnici bo obiskovalo 116 šolarjev, od tega 9 prvošolcev.

Prvošolci OŠ Planina pri Sevnici

OŠ Slivnica pri Celju ima skupno 271 učencev, od tega 21 na POŠ Loka in 19 na POŠ Prevorje. Prvošolcev bo skupno 26, od tega štirje v Loki in en na Prevorju.

Prvošolci OŠ Slivnica pri Celju
Prvošolci OŠ Slivnica pri Celju
Občina Šmarje pri Jelšah:

V novem šolskem letu 2020/2021 OŠ Šmarje pri Jelšah obiskuje 995 otrok, od tega 502 deklici in 493 dečkov. Na centralni šoli je 788 učencev razporejenih v 33 oddelkov na centralni šoli, na podružnicah pa 207 učencev v 19 oddelkov. Letos je 114 prvošolčkov.

Prvošolci centralna šola – 1.a.
Prvošolci centralna šola – 1.b.
Prvošolci centralna šola – 1.c.
Prvošolci POŠ Šentvid
Prvošolci POŠ Mestinje
Prvošolci POŠ Zibika
Prvošolci POŠ Kristan vrh
Prvošolci POŠ Sladka gora
Prvošolci POŠ Sveti Štefan

B.S., foto: osnovne šole Kozjanskega in Obsotelja