Ob rekordnem številu okužb po ena tudi v Rogaški in Podčetrtku. Pojav novega koronavirusa v Domu Nine Pokorn v Žalcu

9. 9. 2020 13:37

Včeraj smo v Sloveniji ob opravljenih rekordnih 2560 testiranjih potrdili prav tako rekordnih 79 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 33 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl nihče.

Največ okužb so po podatkih covid-19 sledilnika tokrat potrdili v občini Maribor, in sicer 12. Deset okužb so potrdili tudi v ljubljanski občini. Tudi na Celjskem je bilo včeraj zaznati znatno povečanje števila okužb. Potrjenih je bilo namreč 17 okužb s Sars-CoV-2.

Največ štiri v občini Braslovče, kjer se soočajo z izbruhom okužb v tamkajšnji osnovni šoli. Včeraj sta bila tako v karanteno poslana še dva razreda na matični šoli v Braslovčah. Včeraj je bila karantena odrejena tudi razredu na Srednji zdravstveni šoli Celje. Okužbe pri dveh zaposlenih in enem stanovalcu so potrdili tudi v Domu Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu.

SB Celje sporoča, da je spremenjeno obveščanje o rezultatu odvzetegabrisa na novi koronavirus. Celjska bolnišnica se zaenkrat tudi ne spreminja v covid bolnišnico. Več tukaj.

Na Celjskem so včeraj, poleg štiri v Braslovčah, po dve okužbi potrdili še v občinah Celje, Velenje, Žalec in Šoštanj, po eno okužbo pa so potrdili v občinah Rogaška Slatina, Slovenske Konjice, Polzela, Podčetrtek in Šmartno ob Paki.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 93 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (23) sledijo Šentjur (14), Rogaška Slatina (14), Velenje (7), Žalec (6), Braslovče (5), Slovenske Konjice (5), Šmarje pri Jelšah (4), Tabor (3), Dobrna (3), Šoštanj (3), Polzela (2), Ljubno (2), Prebold (2), Vojnik (2) in Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Nazarje, Laško, Ljubno, Podčetrtek, Rogatec, Šmartno ob Paki, Štore, in Vransko. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih že 590 oseb, največ v Ljubljani, 107 in Mariboru, 48..

Okužba v Doma Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu

Iz Doma Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu so že včeraj obvestili o pojavu okužbe pri eni izmed zaposlenih. Danes pa je okužbo pri še eni zaposleni in tudi enem stanovalcu doma za portal MMC RTV Slovenija potrdil direktor Tomaž Lenart. Zaradi pojava okužb so v želji zaščititi stanovalce, do nadaljnjega prepovedali vse obiske.

Lenart je za omenjeni portal povedal, da je za covidom-19 najprej zbolela fizioterapevtka, ki se je okužila znotraj družine, okužba pa se je nato prenesla tudi na sodelavca in enega izmed stanovalcev. Zaposlena naj ne bi imela nobenih simptomov okužbe, medtem ko je stanovalec prehlajen in ga bodo danes odpeljali na bolnišnično zdravljenje.

V domu so vzpostavili sivo cono, danes pa bodo še rdečo, ki bo lahko sprejela deset okuženih. Če bo število okuženih raslo, bodo rdečo cono še razširili, je še povedal Lenart in dodal, da je njihov dom specifičen, saj v njem prebivajo osebe s težavami v duševnem zdravju, zato jih je težko obdržati v sobah. Napovedal je tudi testiranje vseh 160 zaposlenih v domu, ki skrbijo za 245 stanovalcev, ki prebivajo v treh stavbah.

foto: Dom Nine Pokorn

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 2,120 seconds.