Na našem območju po dolgem času brez okužb. V karanteni še en razred celjske šole

8. 9. 2020 14:30

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1581 testiranj, potrjenih 42 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 28 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl nihče.

Največ primerov, deset, so po podatkih covid-19 sledilnika včeraj potrdili v občini Ljubljana. Na Celjskem je bila včeraj potrjena zgolj ena okužba, in sicer v Vojniku. Na območju Kozjanskega in Obsotelja po dolgem času nismo zabeležili nobene okužbe.

Zaradi okužbe dijakinje je bil razredu na Ekonomski šoli Celje odrejena karantena. Včeraj je bila karantena odrejena tudi razredu na Srednji zdravstveni šoli Celje.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 93 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (22) sledijo Šentjur (17), Rogaška Slatina (13), Šmarje pri Jelšah (5), Žalec (5), Velenje (5), Slovenske Konjice (4), Tabor (3), Dobrna (3), Ljubno (2), Prebold (2), Vojnik (2), Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Braslovče, Nazarje, Laško, Polzela, Rogatec, Šoštanj, Štore, in Vransko. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 546 oseb, največ v Ljubljani, 101.

V karanteni razred na Ekonomski šoli

Potem, ko je bila včeraj karantena odrejena razredu na Srednji zdravstveni šoli Celje, je moral v karanteno tudi en razred začetnih letnikov na Ekonomski šoli Celje. Okužba je bila namreč potrjena pri eni izmed dijakinj v tem razredu.

Kot nam je povedala ravnateljica Bernarda Marčeta so bili o okužbi obveščeni v nedeljo, zaradi česar je bila enemu razredu odrejena karantena. Dijaki se bodo v času karantene šolali od doma, pouk za ostale razrede na šoli pa poteka normalno naprej. Z delom nadaljujejo tudi vsi zaposleni. Drugih okužb na šoli ni potrjenih, prav tako pa na dodatna testiranja ni bilo potrebno poslati nobenega izmed zaposlenih na šoli.

B.S., foto: EŠ Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X