Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Edina včerajšnja okužba na Kozjanskem potrjena v Pegazovem domu, kjer je skupaj že 25 okuženih


V soboto je bilo po 2335 opravljenih testih v Sloveniji potrjenih 88 okužb, noben bolnik ni umrl. Od tega jih je bilo po podatkih sledilnika covid-19 največ potrjeno okuženih v občini Ljubljana, kar 24. V Celju so bile včeraj potrjene štiri nove okužbe, na Celjskem pa skupaj 13.

Hospitaliziranih je skupaj 71 oseb, 13 v intenzivni enoti, 12 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo sedem covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti.

Največ okužb na Celjskem so včeraj potrdili v občini Celje, in sicer štiri nove okužbe. Po dve so potrdili v Slovenskih Konjicah, Zrečah in Velenju, po eno pa v Braslovčah, Žalcu in Rogaški Slatini.

Okužba v Rogaški Slatini je bila potrjena v Pegazovem domu, kjer se soočajo z izbruhom. Po zadnjih podatkih je tako tam okuženih skupaj 25 oseb, od tega 19 stanovalcev in šest zaposlenih. Kot je dejala direktorica doma Kristina Kampuš, ostaja šest izmed okuženih stanovalcev na zdravljenju po slovenskih covid bolnišnicah, ostalih 13 okuženih stanovalcev pa je nameščenih v rdeči coni doma.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno že 220 oseb, največ še vedno v Braslovčah (35), Celju (28), Rogaški Slatini (27) in Slovenskih Konjicah (24). Sledijo Žalec (19), Vojnik (13), Šentjur (13), Velenje (11), Zreče (8), Tabor (7), Šmarje pri Jelšah (6), Šoštanj (5), Polzela (4), Prebold (4), Podčetrtek (3), Šmartno ob Paki (3), Mozirje (2), Rečica ob Savinji (2), Vitanje (2), Vransko (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Kozje in Štore. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1325 oseb, največ v Ljubljani, 293 in Mariboru, 124.