Nove potrjene okužbe med stanovalci Pegazovega doma, prva okužba v Kozjem

21. 9. 2020 10:27

Potem ko v soboto novih okužb v Pegazovem domu niso potrdili, so danes iz doma sporočili, da so se pojavile nove okužbe pri stanovalcih. Skupaj je v Pegazovem domu okuženih 19 stanovalcev in 5 zaposlenih.

V soboto je bila sicer na našem območju po ena okužba potrjena v Rogaški Slatini, Podčetrtku in Šentjurju. Skupaj je bilo v Sloveniji potrjenih 111 okužb, en bolnik je umrl. Včeraj, v nedeljo, pa je bilo opravljenih 984 testov od katerih je bilo 50 pozitivnih. Od tega po ena oseba v Šentjurju, Rogaški Slatini in Kozjem, kjer so potrdili prvo okužbo v drugem valu. Včeraj ni umrl nihče.

Hospitaliziranih je skupaj 70 oseb, 14 v intenzivni enoti. 12 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo 4 covid bolnike, nihče od teh ni v intenzivni enoti.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo sicer včeraj največ okuženih potrjenih v občinah Slovenske Konjice, Ljubljana in Maribor. Povsod po pet okužb.

Direktorica Pegazovega doma Kristina Kampuš je danes sporočila, da so bile v Pegazovem domu potrjene nove okužbe s Sars-CoV-2 med stanovalci. Skupno potrjeno okuženih je tako že 19 stanovalcev in 5 zaposlenih.

“Nekaj stanovalcev z okužbo se je že v soboto vrnilo iz bolnišnic v Pegazov dom, trije stanovalci so ostali v bolnišnični oskrbi in je njihovo stanje stabilno, vsi ostali se danes vrnejo v Pegazov dom v t.i. rdečo cono, njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Ob vsakem simptomu ali spremembi stanja pri stanovalcih se takoj izvede testiranje na Covid-19, o morebitnem pozitivnem izvidu ste svojci takoj obveščeni.  Vsi ostali stanovalci v domu so zaenkrat še vedno v svojih sobah, kjer jih oskrbuje osebje doma, svojce prosimo, da jim preko telefona ali videoklica popestrite dan,” je še sporočila Kampušova.

Včeraj največ okužb potrjenih v Savinjski in Podravski regiji

Največ okužb na regionalni ravni so včeraj potrdili v naši Savinjski in Podravski regiji. V obeh po 17 potrjenih okužb z virusom Sars-CoV-2, ki povzroča bolezen Covid-19. Največ pet okužb v Slovenskih Konjicah, po dve okužbi sta bili potrjeni v občinah Celje, Žalec in Vojnik, po ena okužba pa je bila potrjena v občinah Rogaška Slatina, Šentjur, Tabor, Zreče, Prebold in Kozje.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno že 208 oseb, največ še vedno v Braslovčah (34), sledijo Rogaška Slatina (26), Celje (24)Slovenske Konjice (22), Žalec (18), Vojnik (14), Šentjur (13), Velenje (9), Tabor (7), Šmarje pri Jelšah (6), Zreče (6), Šoštanj (5), Polzela (4), Prebold (4), Šmartno ob Paki (3), Podčetrtek (3), Mozirje (2), Rečica ob Savinji (2), Vitanje (2), Vransko (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Kozje in Štore. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1280 oseb, največ v Ljubljani, 278 in Mariboru, 123.

foto: Pegazov dom

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 8,011 seconds.