Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Skoraj tretjina včerajšnjih okužb potrjenih na območju Kozjanskega in Obsotelja, največ v Šmarju


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi zgolj 974 testiranj, potrjenih kar 18 okužb z novim koronavirusom. To je občutno povečanje glede na nekaj preteklih dni.

Potem, ko je bila pred dnevi po več kot treh mesecih nova okužba potrjena v Šmarju pri Jelšah, včerajšnji podatki Covid-19 sledilnika kažejo, da so bile v Šmarju potrjene nove tri okužbe. Po ena nova okužba je bila včeraj potrjena tudi v Rogatcu in Rogaški Slatini.

Skupno število okuženih v Šmarju, ki velja za eno izmed najbolj prizadetih občin v Sloveniji, se je tako povišalo na 178. Aktivno okužene so štiri osebe. Število aktivno okuženih na našem območju je sicer še vedno največje v Rogaški slatini.

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah naj ne bi bilo potrjene nobene okužbe. Kljub vsemu so se zaradi preventivnih razlogov odločili, da začasno prepovejo obiske – več tukaj.

Včeraj je ob 18 potrjenih okužbah umrl en bolnik s covid-19. Po podatkih sledilnika covid-19 so bile tri okužbe potrjene v Šmarju pri Jelšah, po dve v Ljubljani in Kranju, po ena pa v Rogaški Slatini, Rogatcu, Velenju, Celju, Postojni, Vipavi, Polzeli, Pesnici, Tržiču in na Igu. Ena okužba pa je bila potrjena pri tujem državljanu.

Po nekaj dneh zatišja, ko smo v Sloveniji beležili nizko število na novo potrjenih okužb z novim koronavirusom, se je danes številka ponovno nekoliko povečala. Med 18 potrjenimi primeri okužb pa jih je kar pet na območju Kozjanskega in Obsotelja, skupaj 5 (tri v Šmarju pri Jelšah, po ena pa v Rogaški slatini in Rogatcu). Trenutno je tako po naših občinah največ aktivno okuženih v občini Rogaška Slatina (13), sledijo Rogatec (8), Šmarje pri Jelšah (4), Šentjur (2) in Kozje (1), skupaj torej 28 aktivno okuženih.

V Sloveniji sta trenutno aktivno okuženi 202 osebi, hospitaliziranih je 22 bolnikov (12 v UKC Ljubljana, 9 v UKC Maribor), od tega 3 v intenzivni enoti (eden v UKC Maribor na respiratorju in dva (eden na respiratorju) v UKC Ljubljana). Skupaj je od začetka epidemije umrlo 124 oseb.