Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po treh mesecih nova potrjena okužba v Šmarju pri Jelšah


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi zgolj 374 testiranj, potrjenih kar 9 okužb z novim koronavirusom. Po več kot treh mesecih, prejšnjo so potrdili konec aprila, so novo okužbo potrdili tudi v Šmarju pri Jelšah. Skupno število okuženih v Šmarju, ki velja za eno izmed najbolj prizadetih občin v Sloveniji, se je tako povišalo na 175.

Nova okužba je bila včeraj potrjena tudi v Rogatcu, kjer je že nekaj dni v karanteni tudi tamkajšnji župan.

Število aktivno okuženih na našem območju je največje v Rogaški Slatini, kjer so pred dnevi okužbe potrdili pri dveh vzgojiteljicah, kasneje pa še pri več otrokih.

Včeraj je ob 9 novopotrjenih okužbah umrl en bolnik s covid-19. Po podatkih sledilnika covid-19 so sicer okužbe včeraj potrdili še v Kranju (+2), Ljubljani (+1), Kamniku (+1), Litiji (+1), Škofji Loki (+1) in Šoštanju (+1).

V zadnjih dveh tednih se je število dnevno potrjenih okužb v Sloveniji gibalo med 5 in 29 novo potrjenih primerov. Drugi val, ki se je začel v sredini junija, kar nekaj časa ni prinesel nove okužbe na Kozjansko in Obsotelje, a v zadnjih dneh se je število novookuženih začelo vztrajno povečevati tudi v naših občinah. Včeraj so tako še eno novo okužbo potrdili v Rogatcu ter po več kot treh mesecih tudi v Šmarju pri Jelšah. Trenutno je tako po naših občinah največ aktivno okuženih v občini Rogaška Slatina (12), sledijo Rogatec (8), Šentjur (3), Kozje (1) in Šmarje pri Jelšah (1).

V Sloveniji smo sicer v zadnjem tednu zabeležili skupaj 234 novih potrjenih okužb, toliko je trenutno tudi aktivno okuženih. Hospitaliziranih je 22 bolnikov (13 v UKC Ljubljana, 9 v UKC Maribor), od tega 2 v intenzivni enoti na respiratorju (eden v UKC Maribor in eden v UKC Ljubljana). Skupaj je od začetka epidemije umrlo 120 oseb.