Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Vrtcu Rogaška Slatina s koronavirusom okuženi dve zaposleni in otrok


Rogaška Slatina in Rogatec sta med šestnajstimi občinami, v katerih so v sredo zabeležili nove okužbe s koronavirusom. Okužba se je pojavila v enoti Izvir Vrtca Rogaška Slatina, kjer so na test COVID-19 pozitivni otrok in dve vzgojiteljici. V Slatini so sicer včeraj potrdili kar 5 novih okužb, v Rogatcu eno.

879 testov, 24 novih potrjenih okužb s koronavirusom, je statistika sredinih testiranj v Sloveniji. To je precejšen skok glede na ponedeljek in torek, ko smo  zabeležili 14 pozitivnih testov na COVID-19.

Od novih okužb so jih v sredo kar pet v občini Rogaška Slatina. Že včeraj pa so eno okužbo za portal Novice.si potrdili v Vrtcu Rogaška Slatina. Okužen je otrok v enoti izvir. Danes pa iz vrtca prihajajo informacije, da sta potrjeno okuženi še dve vzgojiteljici iz istega kroga, oziroma skupine, od koder je prišla prva okužba.

V vrtcu so do sedaj, po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, domov napotili 20 otrok in z vsemi potrebnimi informacijami ustrezno obvestili starše. Do treh igralnic so zaprli vhod in umivalnico, ki povezuje igralnice ter jih že ustrezno razkužili. vsi otroci, ki niso bili v stiku z okuženimi zaposlenimi in okuženim otrokom, prihajajo v vrtec.

Štiri nove okužbe so včeraj potrdili v Občini Ljubljana, dve v Občini Ilirska Bistrica, po eno okužbo pa v občinah Hrastnik, Kamnik, Rogatec, Ajdovščina, Cerknica, Hrpelje – Kozina, Majšperk, Novo mesto, Škofljica, Dol pri Ljubljani, Komenda, Log – Dragomer in Ribnica.

Na območju občin Kozjanskega in Obsotelja je trenutno potrjeno aktivno okuženih 18 občanov in sicer 8 v Rogaški Slatini, 6 v Rogatcu in 4 v občini Šentjur.

R. Č. , foto: www.vrtec-rogaska.si