Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ministrica za šolstvo obiskala Bistrico ob Sotli


V sredo je Bistrica ob Sotli in tamkajšnjo osnovno šolo obiskala aktualna ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec. Kustečeva je v sklopu obiskov nekaterih slovenskih šol preverjala njihovo pripravljenost na začetek novega šolskega leta, ki ga bodo letos zaznamovali ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Ministrico sta sprejela ravnatelj tamkajšnje šole Bogomir Marčinkovič in župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak. Ob obisku Bistrice ob Sotli je ministrica obljubila tudi izgradnjo nove telovadnice in vrtca.

Ministrica dr. Simona Kustec in župan Franjo Debelak (foto: Facebook)

Ministrica za šolstvo dr. Simona Kustec je ob obiskih ugotovila, da so šole odlično pripravljene za začetek šolskega leta, tudi bistriška, ki jo je izpostavila celo kot vzorčni primer dobre pripravljenosti šole na aktualne razmere.

Na podlagi videnega je bila zato odločitev, da se s prvim dnem novega šolskega leta v šole vračajo vsi učenci in dijaki, pričakovana. Za povratek v šolo je bil tako izbran t.i. B model, ki pravi, da se lahko v šolske klopi vrnejo vsi učenci ter dijaki ob upoštevanju priporočil NIJZ. Šole bodo imele možnost tekom šolskega leta spreminjati model izobraževanja glede na aktualno epidemiološko sliko.

Ministrica obljubila pomoč pri izgradnji nove telovadnice in vrtca

Bistriški župan Franjo Debelak je ministrici ob obisku predstavil tudi načrte občine Bistrica ob Sotli glede osnovne šole in vrtca. Ministrica je željo po izgradnji nove telovadnice in vrtca pozdravila in obljubila, da bo podprla vse, kar je v pristojnosti ministrstva, ki ga vodi. Župan je ob tem izrazil zadovoljstvo, da je ministrica podprla njihova prizadevanjem za razvoj in zagotavljanje enakih možnost za okolja kot je njihovo. Debelak je že ob nedavni napovedi Abanke, da bo iz kraja umaknila edini bankomat dejal, da so kot manjša obmejna občina prikrajšani za številne ugodnosti, ki jih imajo kraji, ki so bližje mestnim središčem. Prizadevanja in zbiranje podpisov za ohranitev bankomata so se sicer zaenkrat izkazala za učinkovita, saj bankomat v Bistrici ob Sotli ostaja.

B.S., vir naslovne fotografije: MIZŠ