Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Bistrici ob Sotli zbirajo podpise proti ukinitvi edinega bankomata v kraju


Občina Bistrica ob Sotli se je pred dnevi soočila z ukinitvijo edinega bankomata v občini, ki je bil nameščen pri trgovini KZ Šmarje pri Jelšah, upraviteljica bankomata pa je bila Abanka.

Lastnik prostora je bil obveščen o odstranitvi bankomata oz. o možnosti, da sam investira v nov bankomat, saj naj bi bil obstoječi dotrajan in zato potreben zamenjave, česar pa Abanka ni pripravljena storiti.

Zaradi namere banke so se na Občini Bistrica ob Sotli odločili, da bodo skušali s peticijo preprečiti ukinitev edinega bankomata v kraju.

Abanka je sicer v času epidemije zaprla vrsto manjših poslovalnic po Sloveniji.

Do tega trenutka so zbrali že 369 podpisov.

Kot je v spremnem besedilu peticije, ki jo Bistričani in drugi lahko podpišejo tukaj, zapisal župan Franjo Debelak, so kot manjša obmejna občina, že tako ali tako prikrajšani za številne ugodnosti, ki jih imajo kraji, ki so bližje mestnim središčem. “Zato udarec, ki so smo ga prejeli sedaj toliko bolj boli. Zdi se nam, da se nas obravnava, kot drugorazredne državljane, saj je videti da nikomur ni mar, da prebivalci nimamo niti približno enakih pogojev za življenje in da šteje samo kapital.   Seveda je razumljivo, da vsi bankomati ne morejo ustvarjati zadostnega prometa, ampak bi vendarle bilo potrebno vzpostaviti neko ravnovesje oz. zagotoviti osnovno pokritost,” opozarja župan.

Debelak ogorčeno ugotavlja, da so zarati tega “ker se ne splača” v Bistrici ob Sotli ostali že brez železniške povezave, banke, bankomata, imajo slabe avtobusne povezave, pošto pa so ohranili izključno zato, ker je to breme nase prevzela Občina Bistrica ob Sotli. Sprašuje se kaj sledi, bodo nemara kmalu ostali še brez zdravnika, šole, vrtca, bencinske črpalke, ker se pač ne splača?

Bistriški župan še opozarja, da podeželske občine ne morejo prevzemati stroške za najosnovnejše usluge potrebe državljanov, ki so v večjih in bogatejših okoljih samoumevne. Debelak zato upa, da bo bankomat ostal v Bistrici ob Sotli.

foto: Abanka