Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku v teku obnova in preplastitev več kilometrov cest. Potekajo tudi sanacijska dela na vrtcu, šoli in dvorani (foto)


V Občini Podčetrtek ne počivajo. Vse od začetka pomladi že namreč intenzivno obnavljajo prometno infrastrukturo na večih območjih občine. Poleg tega potekajo tudi druga vzdrževalna in sanacijska dela tako na cestah, kot tudi na šoli, vrtcu, knjižnici in dvorani v Podčetrtku.

Kljub številnim projektom, ki so trenutno v teku, pa se v Podčetrtku že pripravljajo na izvedbo še nekaterih velikih projektov. 

V občini Podčetrtek že vse od spomladi intenzivno delajo na obnovi cestnih odsekov v krajih po celotni občini. Spomladi sta bila tako že končana projekta ureditve kolesarske steze in poti v Podčetrtku ter preplastitve ceste med krožiščema v Podčetrtku in Termami Olimia,

Tudi v tem obdobju pa potekajo intenzivne obnove odsekov cest na številnih območjih občine Podčetrtek. Gre za obnovo skupno sedmih odsekov cest v Nezbišah, Sv. Emi, Selah, Golobinjeku, Peclju, Lastniču in Virštanju, od katerih štirje so že obnovljeni in asfaltirani, trije pa bodo končani v kratkem. Posamezni odseki so dolgi med 300 in 1000 metri, skupaj pa jih je za okoli 4 kilometre. Na teh odsekih se urejajo spodnji ustroji, odvodnjavanje, mulde in opravlja preplastitev cestišča. Poleg večjih obnov v sklopu urejanja prometne infrastrukture pa so se na občini lotili tudi vzdrževalnih del okoli 1,5 kilometra občinskih cest. Občina Podčetrtek je ob tem dokončala tudi zaradi plazu nekoliko zahtevnejšo obnovo ceste pri Cerkvi Device Marije, v kratkem pa se bo asfaltirala tudi cesta na Rudnico, kakor tudi precej odsekov cest v KS Polje.

V načrtu še nekaj velikih projektov

Kot izpostavi župan Peter Misja, bodo v občini v kratkem izvedli še nekaj velikih projektov. Eden večjih je preplastitev slabih dveh kilometrov cestišča na odseku Golobinjek – Lesično (od Štravsa do meje z občino Kozje). Drugi večji projekt bo izveden na območju Banovine, kjer bodo sanirali večji plaz, ob tem pa se bo uredila nova priključna cesta proti Loki.

Občina bo izvedla tudi obnovo stavbe Banovine, načrtuje pa tudi zaprtje ceste med Banovino in Gostiščem Banovina ter to nadomestiti z novim cestnim odsekom. Poleg tega se na tem območju v kratkem načrtuje še izgradnja kolesarske steze v dolžini 800 metrov. Projekt je trenutno že predmet pogodbe, ki je tik pred podpisom. Kot pove župan Misja so se za hkratno izgradnjo kolesarske steze odločili zato, ker je projekt kolesarske poti najracionalneje izvesti istočasno s projektom obnove cest na tem območju. Predvideva, da bodo projekti končani do jeseni.

Na Občini Podčetrtek pa v teh dneh ne skrbijo le za urejanje cestne infrastrukture, temveč so poletne počitnice izkoristili tudi za sanacijska dela v knjižnici, stari šoli, vrtcu ter večnamenski športni dvorani v Podčetrtku.

Vabljeni k ogledu fotografij poteka nekaterih projektov v občini Podčetrtek:

R. Č., foto: R.Č,  FB Peter Misja