Obeta se obnova sedmih odsekov cest v občini Podčetrtek

24. 5. 2020 8:26

Na Občini Podčetrtek so v minulih dneh pristopili k rekonstrukciji občinskih cest na sedmih odsekih v skupni dolžini skoraj štirih kilometrov. Prenovljenih odsekov se bodo občani tako lahko veselili po celotni občini.

Dela v skupni vrednosti 214.625,97 evrov bodo po zagotovilih izvajalca del končana do zadnjega avgusta letošnjega leta.

Odraz razvojne usmeritve in urejenosti vsake lokalne skupnosti so tudi javne ceste. Tega se zavedajo tudi na Občini Podčetrtek, kjer so v preteklih letih že obnovili večino občinskega cestnega omrežja, z deli pa bodo nadaljevali tudi letos, ko bodo dela stekla kar na sedmih odsekih po celotni občini. Minulo sredo je tako župan Občine Podčetrtek Peter Misja podpisal pogodbo o rekonstrukciji občinskih cest v letu 2020, ki je vredna 214.625,97 evrov skupaj z vključenim davkom na dodano vrednost. Omenjena sredstva je Občina Podčetrtek pridobila iz državnega proračuna, iz naslova tako imenovanega  23. člena ZFO-1 za leto 2020.

Po Zakonu o javnem naročanju je bil za izvajalca del izbran najugodnejši ponudnik, in sicer gradbeništvo in storitve Blaž Švelc, s. p. iz Zidanega Mosta, ki je podal skupno ponudbo z NIVIG, d. o. o. Po besedah župana Petra Misje dotični izvajalec del v Podčetrtku dela opravlja prvič, a verjamejo, da bo vse postorjeno kvalitetno in v predpisanih časovnih rokih.

Tokrat sedem odsekov, kmalu še nove obnove cest

Obnova sedmih odsekov cest, 1000 metrov v Peclju, 300 metrov v Virštanju, 700 metrov v Nezbišah, 800 metrov v Selah, 500 metrov v Lastniču in dva odseka na Sv. Emi (100 metrov in 350 metrov), bo zaključena do 31. avgusta 2020. Na omenjenih odsekih se bodo opravljala različna dela, razširitve, odvodnjavanje, preplastitve, ureditev prometne signalizacije… Rekonstrukcija občinskih cest se bo tako pričela v najkrajšem možnem času.

Ob koncu podpisa pogodbe pa je župan Peter Misja še razkril, da v bližnji prihodnosti obeta tudi podpis še ene pogodbe o obnovi cest, in sicer z državo o obnovi ceste v Virštanju v dolžini dveh kilometrov. Tudi to cesto pa želijo rekonstruirati že v letošnjem letu.

REKONSTRUKCIJA OBČINSKI CEST V LETU 2020
  • Dolžina: Sedem odsekov (okrog 4 kilometre)
  • Izvajalec: Blaž Švelc s.p. v partnerstvu z NIVIG d.o.o.
  • Vrednost: 214.625,97€ z DDV
  • Rok zaključka del: 31. avgust 2020
Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X