Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poletni oddih na Kozjanskem: v apartma, na turistično kmetijo ali kam drugam

Letos je nedvomno najprimernejši čas, da dopustujemo kar v Sloveniji. Zaradi poslabševanja stanja koronavirusa na Balkanu ter zaradi turističnih bonov, ki jih je uvedla država, je odločitev za preživetje počitnic v Sloveniji kar mamljiva.

Turizem sodi v eno izmed panog, ki so bile, zaradi ukrepov proti širitvi koronavirusa, najbolj prizadete. Tudi Kozjansko in Obsotelje nista bili izjemi, o tem smo pisali tukaj. Kljub temu so turistični delavci optimistični, da si bo turizem na Kozjanskem in Obsotelju opomogel, k čemer bodo pripomogli tudi turistični boni.

Regija Kozjanskega in Obsotelja je zelo bogata z raznolikimi turističnimi lokacijami ter dogodki. Lahko se povzpnete na stolpe, ki so postavljeni na vrhovih hribov, se sprostite s plavanjem v termah, na turističnh kmetijah pa imate možnost preizkusiti, kako poteka življenje na kmetiji. Ob tem pa se lahko nasitite z bogato domačo kulinariko ter odžejate z doma pridelanim vinom. Predstavili vam bomo tri ponudnike, na koncu članka pa se nahaja zemljevid, kjer lahko preverite še več ponudnikov na tem območju.

VELBANA GORCA

Velbana gorca je turistična kmetija v osrčju Kozjanskega. Ponujajo vam prenočišča v modernih sobah s prelepim razgledom na kozjansko pokrajino. Da med bivanjem ne pride do lakote, poskrbijo s pripravo odlične hrane po domačih receptih, za potešitev žeje pa ponujajo vrhunska, na kmetiji pridelana vina.

V primeru, da prirejate praznovanje, je Velbana gorca odlična izbira, saj imajo dvorano, v kateri se lahko zabava do 60 ljudi. Ker se lastniki zavedajo, da je doma pridelana zdrava hrana zelo pomembna, so postali tudi eko kmetija.

 

TURISTIČNA KMETIJA MARJANCA

Kmetija Marjanca je idealen kraj za vse, ki imate radi mir in lepoto narave, s prekrasnim razgledom od Boča do Donačke gore na vzhodni strani, na zahodu pa seže ob lepem vremenu pogled vse tja do Kamniško Savinjskih Alp.

Ponujajo vam sprostitev v njihovem wellnessu, kopanje v novem bazenu, ter prenočitev v modernih sobah. V primeru, da si kmetijo želite obiskati z otroki, se le-ti lahko udeležijo bogatega programa, kot je pomoč pri kmetijskih delih, peka kruha, igranje na ritmične instrumente ter prepevanje pesmi. Kmetija se nahaja v bližini Rogaške Slatine.

APARTMAJI EMA

Apartmaji Ema vam nudijo sodobno in moderno urejene sobe. Nahajajo se v zelo dobri lokaciji, saj so v neposredni bližini Podčetrtka, kjer lahko počnete mnogo stvari.

Lahko zaplavate v bazenih Term Olimija, se spustite po toboganih v Akvaluni ter poizkusite lokalno narejeno čokolado v Čokoladnici Olimije. V bližini so tudi grad Podsreda, samostan Olimije ter Jelenov Greben. Poleg prenočišč vam uredijo karte za različne dogodke ter atrakcije, ki se odvijajo v Podčetrtku in okolici.

 

Zemljevid prikazuje ostale ponudnike prenočitev na Kozjanskem ter v Obsotelju.

Domen Kamplet