Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na našem območju včeraj potrjene štiri okužbe z novim koronavirusom, aktivno okuženih je 12


Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 848 testiranj na podlagi katerih so potrdili 19 novih okužb z novim koronavirusom. Od teh so bile kar štiri okužbe zabeležene v občinah Kozjanskega in Obsotelja. V občini Rogatec so potrdili dve novi okužbi, v občinah Šentjur in Rogaška Slatina pa po eno novo okužbo. Aktivno okuženih na območju KiO je 12, največ v Šentjurju.

V Sloveniji je trenutno 259 aktivnih primerov, od teh jih je hospitaliziranih 23, dva sta na intenzivni negi. V Splošni bolnišnici Celje ni trenutno na zdravljenju nobenega covid bolnika.

Poleg Rogatca, Rogaške Slatine in Šentjurja so na Celjskem nove okužbe potrdili tudi v Celju (1) in Velenju (1). Že včeraj smo poročali, da je bila okužba potrjena pri zdravstvenem delavcu celjske bolnišnice. Iz Splošne bolnišnice Celje so nam danes sporočili, da so bili vsi opravljeni testi pri osebah, ki so bile v stiku z okuženim zdravstvenim delavcem iz celjske bolnišnice, negativni.

V zadnjih 14 dneh je bilo na Celjskem potrjenih 33 novih primerov okužb, trenutno aktivno okuženih v naši regiji pa je 42 covid pacientov. Največ aktivno okuženih v Savinjski regiji je v občini Velenje (21 bolnikov), Šentjur (8), Rogatec (3), Laško (2), Žalec (2), Celje (1), Mozirje (1), Polzela (1), Prebold (1), Rogaška Slatina (1) in Šmartno ob Paki (1). V občinah Kozjanskega in Obsotelja je torej trenutno aktivno okuženih 12 oseb.

B.S.