Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koronavirus potrjen pri zdravstvenem delavcu celjske bolnišnice, nova okužba v občini Šentjur


Med 27 primeri novih potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji (novih žrtev ni) sta tudi zaposlena na oddelku za intenzivno interno medicino v Splošni bolnišnici Celje ter strokovna delavka celjskega vrstca Tončke Čečeve, enote center. V obeh javnih institucijah so sprejeli zaščitne ukrepe.

Število potrjeno okuženih se je prav tako povečalo na območju občin Kozjanskega in Obsotelja, in sicer v občini Šentjur za eno osebo. Ob sedmih aktivno potrjeno okuženih v tej občini je na območju samo še eden, in sicer v občini Rogatec.

Okužbo z novim koronavirusom so evidentirali pri zdravstvenem delavcu z Oddelka za intenzivno interno medicino SB Celje. Na oddelku so takoj izvedli vse potrebne ukrepe po predpisanem protokolu. Zaposleni, ki so bili v tesnem stiku z okuženim, so bili napoteni na testiranje in v samoizolacijo. Nadaljnji ukrepi bodo sprejeti v skladu z razvojem epidemiološke situacije na oddelku. V SB Celje bodo testirali tudi drugo zdravstveno osebje.

Z okužbo zaposlene se srečujejo tudi v celjskem vrtcu Tončke Čečeve. Po pozitivnem testu na koronavirus zaposlene celjskega vrtca Tinčke Čečeve – enote center, so v karanteno že včeraj popoldne poslali še 3 zaposlene in 23 otrok, ki so bili v stiku z okuženo. Vrtec je za ostale otroke še naprej odprt, obiskujejo pa ga lahko tudi sorojenci otrok, katerim je bila odrejena karantena, saj niso bili v stiku z okuženo delavko. Staršem so svetovali, naj jih vseeno obdržijo doma, če je to mogoče.

V sredo je bilo 10 novih okužb potrjenih pri občanih Hrastnika, pet pa pri občanih Ljubljane, dve pri občanih Kamnika. Po en nov primer je bil potrjen pri občanih Šentjurja, Postojne, Vipave, Radovljice, Jesenic, Naklega, Trebnjega, Prebolda, Škofje Loke in Polzele.

R. Č.