Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tako bodo videti oskrbovana stanovanja v Šmarju (foto)


Občina Šmarje pri Jelšah naj bi že naslednje leto dobila vsaj 15 novih oskrbovanih stanovanj, celoten projekt pa predvideva izgradnjo skupno 45 oskrbovanih stanovanj.

Občina trenutno sicer še zbira potrebno dokumentacijo, a kot so prepričani, se bo gradnja prve stavbe začela po zastavljenem časovnem planu.

183041skica-hidrosvet-page-001
Načrt prestavitve potoka

Občina Šmarje pri Jelšah, ki jo od novembra lani vodi novi župan Matija Čakš, je pred mesecem dni predstavila načrt naložb in projektov v letošnjem in prihodnjem letu. Med izpostavljenimi projekti prihajajočega leta je bil predstavljen tudi projekt gradnje oskrbovanih stanovanj na območju nekdanje Lorgerjeve domačije v Šmarju pri Jelšah.

Za tri objekte s po 15 oskrbovanimi stanovanji je občina trenutno v fazi pridobivanja projektne dokumentacije za prestavitev potoka. Ta pa bo tudi podlaga za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Zaenkrat naj bi vsi postopki potekali po pričakovanjih, zato bi se začetek gradnje prvega objekta lahko pričel že v prihodnjem letu. Gradnja naj bi bila sicer postopna, kar pomeni, da občina ne bo zgradila vseh treh objektov naenkrat.

Vsak od treh objektov bo zajemal 15 varovanih stanovanj. Vrednost enega objekta pa je ocenjena na milijon evrov. Skupna vrednost projekta, ki bo občini prinesel 45 oskrbovanih stanovanj, je torej okoli 3 milijone evrov.

Kot je za Štajerski val povedala vodja oddelka za gospodarstvo na Občini Šmarje pri Jelšah Zinka Berk se občina za sodelovanje pri sofinanciranju izgradnje pogovarja z Nepremičninskim skladom in Stanovanjskim skladom, realne možnosti pa naj bi imelo tudi javno zasebno partnerstvo.

rokov-tek-2019-klik