Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Velikonočne poslanice župnij Rogaška Slatina, Ponikva, Plištanj in Rogatec


Letošnja velika noč bo za kristjane minila v popolnoma drugačnem vzdušju, kot sicer. Zaradi epidemije novega koronavirusa bodo namreč cerkve samevale, verniki pa bodo vstajenje Jezusa od mrtvih praznovali doma.

Ob največjem krščanskem prazniku vas zato vabimo, da si preberete velikonočne nagovore duhovnikov nekaterih župnij Kozjanskega in Obsotelja.

vehovarJože Vehovar, župnijska cerkev sv. Križ Rogaška Slatina:
Prenos sv. maše iz župnijske cerkve sv. Križ v Rogaški Slatini bo na veliko noč ob 9.30 na facebooku.

»Gospod  je vstal, resnično je vstal!« Vstali bomo tudi mi…

Letosnjo pomlad vsi ljudje doživljamo življenje precej drugače in verniki smo doživljali postni čas še posebej drugače. Nevidni coronavirus je vse spremenil. A vendar ima ta bolezen covid 19, šele številko 19. Kdo med virusi pa ima številko 1? Smrt! In zdravilo za to neozdravljivo bolezen so izdelali v nebeškem laboratoju- Gospod Jezus ki je premagal želo smrti in nam odprl vrata novega in  večnega življenja je to storil. On je vstal! Naj vstane tudi v tvojem srcu, naj vstali Gospod napolni vaša srca z mirom, ki je prvi dar vstalega Jezusa. Naj vstali Gospod prinese obilje veselja, upanja in radosti v srca vsakega med nami! Potrudimo se malo še sami, da bodo največji prazniki naše vere zares dnevi milosti, odpuščanja in miru. To želim vsem, še posebej bolnim in onemoglim in seveda tistim, ki ste v službi v prazničnih dneh. Veselimo se, Gospod je vstal, vstali bomo tudi mi!

img_20200408_191214Alojz Kačičnik, župnik na Ponikvi:

Dragi bralci spletnega portala Kozjansko.info.

Velikonočno sporočilo nam vsako leto govori isto: iz nemogočega lahko nastane mogoče.

To je nekaj tako vznemirjujočega, da tega ne moremo spregledati, in hkrati nekaj tako privlačnega, da se temu ne moremo odpovedati. Jezus, ki je umrl in je bil pokopan, je vstal in živi.

Prav vsakemu izmed vas želim, da bi se v vas utrdilo upanje v zmago dobrega nad hudim, zdravja nad boleznijo, veselja nad žalostjo.

Vsem želim mirno in radostno velikonočno praznovanje, ki vas naj ohrabri za vse prihodnje dni. Kristus je vstal in živi. Veselimo se vsi.

 

Jože Hribernik, župnik na Pilštanju in v Zagorju:

Postni čas je dosegel vrhunec in že obhajamo največje skrivnosti našega krščanskega verovanja: trpljenja, smrti in vstajenja našega Gospoda Jezusa Kristusa. Vstali Kristus živi med nami. On prižiga v naših srcih luč veselja. Jezusova beseda ob praznem grobu odmeva, naj gremo tudi mi v svet in oznanjamo njegovo zmago. Da bomo uspeli, nam zagotavlja, da bo z nami vse dni do konca sveta. Kristusov križ je les »odrešenja«, zato mora biti vsakemu kristjanu osebna izkaznica. Mora biti znamenje upanja, vere in ljubezni do vsakega človeka. Ta vera živi in raste od resničnosti, da se nam Vstali Kristus razodeva, kot se je razodeval svojim učencem. Nismo sami, Vstali Kristus in Nebeška Mati sta z nami! Zato odprimo svoja srca, da nas napolnita s svojo ljubeznijo!

Vsem faranom župnije Pilštanj in Zagorje in vsem, ki berete te vrstice – želim blagoslovljene praznike, obilo zdravja, pozitivnih misli, potrpežljivosti in dobre volje v tem sedanjem času preizkušenj, ki jih doživljamo!

Spremljajte v video prenosu na Kozjansko.info: sobota ob 15h blagoslov jedi iz šmarske cerkve, ob 20h velikonočna vigilija in v nedeljo ob 9h vsajenska maša. V novici bomo objavili tudi video posnetke drugih maš župnij s Kozjansko-obsoteljskega.
Župnija Rogatec, Andrej Grobelnik, naddekan Kozjanskega naddekanata:

Dragi bratje in sestre!

Pred nami je največji krščanski praznik, praznik zmage življenja nad smrtjo. Zato je to dan veselja in novega upanja. Sicer ga bomo letos obhajali brez zunanjih slovesnosti, brez procesij, slovesnih svetih maš, mogočnega donenja orgel in veselega prepevanja velikonočnih pesmi, brez starih običajev …

Župnijske cerkve bodo samevale. Samo zvonovi bodo naznanjali praznični dan. Bodo pa naši domovi in družine postali male župnijske skupnosti, v katerih bo navzoča molitev, branje Božje besede, prepevanje velikonočnih pesmi. V pomoč bo tudi televizijski prenos velikonočne sv. maše. Malo manj obložena praznična miza bo s svojimi dobrotami, blagoslovljenimi v soboto po radiu in TV, spominjala, kaj velikonočna jedila pomenijo; da niso samo hrana za telo, temveč so po vsebini tudi hrana za dušo. V tem prazničnem družinskem vzdušju bo navzoč tudi vstali Zveličar.

Minil je dan trpljenja, aleluja! Prišel je dan vstajenja, aleluja! Z Jezusovim vstajenjem se je to že uresničilo. Trdno sem prepričan, da ni daleč dan, ko bo tudi za nas minil čas preizkušenj (trpljenja) in bomo v polnosti doživeli dan vstajenja. Vstali Zveličar gre samo nekaj korakov pred nami, da ga nebi izgubili izpred oči. Zato naj bo tudi letošnja velika noč praznik notranjega miru, medsebojne ljubezni, trdnega upanja in veselja do življenja. Doživeto praznovanje vam želim in Božji blagoslov naj pride na vas in naj pri vas vedno ostane.

Kontakte župnij in duhovnikov za duhovno pomoč v stiski ter povezave do maš preko spleta najdete na tej povezavi.
foto: pixabay