Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Grobelnem namesto Jagra McDrive (prvoaprilska)


Dodano 2. 4.: Članek je prvoaprilska šala.

Kot smo poročali včeraj, se je podjetje Jagros ob koronavirusni krizi odločilo, da svojo trgovino v Grobelnem zapre za stalno. Kljub več kot 25 milijonom evrov ustvarjenega dobička v zadnjih letih so za Kozjansko.info pojasnili, da si v zahtevnejših časih za njihovo dejavnost negativnega poslovanja posameznih lokalnih trgovin ne morejo privoščiti.

V včerajšnjem članku smo prav tako navedli prizadevanja krajanov, na čelu s predsednikom Krajevne skupnosti Nikom Petelinom, da v Grobelno pripeljejo novega trgovca. Njihova prizadevanja so se hitro obrestovala, a na nekoliko nepričakovan način. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah bo v Grobelnem svojo obcestno postojanko za prodajanje hitre hrane postavila znana ameriška franšiza McDonald’s.

Na Grobelnem boste tako lahko na poti v službo ali domov zavili v priljubljeni McDrive.

McDonald’s ima v Sloveniji že 20 restavracij. Nam najbližja restavracija McDrive, v kateri hrano naročite kar iz avtomobila, je trenutno v Celju.  A v Mcdonald’su imajo načrte po hitri širitvi njihove verige McDrive restavracij ob najbolj prometnih regionalnih cestah. Med slednje sodi tudi povezava Celje-Rogaška Slatina/Podčetrtek.

Uradne potrditve še ni, a po neuradnih informacijah McDonald’s svojo priložnost vidi v Grobelnem. Svojo poslovalnico bi postavili tik pred nadvozom nad železnico na “Šentjurski” strani. Poslovalnica, ki bi zaposlovala 10 ljudi, bi bila sposobna obdelati 120 strank na uro. Na voljo pa bi bil celoten McDonald’sov meni, od klasičnega hamburgerja do kultnega Big Maca ter do piščančjih Chicken Mcnuggetsov.

McDonald’s lokalno

Ampak ker je McDonaldsu vse bolj mar tudi za prispevek k lokalnemu okolju, je v pogovoru s predstavnikom krajanov obljubil, da bo ravno v tej svoji poslovalnici razvijal za Slovenijo nov, a v tujini že dobro znan koncept – pripravo lokalne hrane na McDonaldsov način  pod znamko “McDonald’s lokalno”.

S tem bodo lahko domačini, predvsem tisti starejši, ki jim novotarije sicer niso blizu, dobili možnost, da jim McDonaldsovi kuharski mojstri pripravijo hrano, ki so je vajeni: pečenice z zeljem, ajdove žgance z ocvirki, kislo juho in še nekaj drugih lokalno priljubljenih jedi. V novi McDrive pa se bodo ob avtomobilih lahko pripeljali tudi s kolesom ali z invalidskim vozičkom.

Kljub koronavirusni krizi naj bi z gradnjo nove poslovalnice ob nadvozu v Grobelnem začeli že v aprilu. Tisti najbolj lačni pa bi se po hamburger lahko zapeljali že sredi poletja.

P. A.