Šentjurski zdravstveni dom bo dobil prizidek

17. 4. 2020 15:15

Danes so predstavniki naročnikov, investitorjev in izvajalcev podpisali pogodbo za prizidek k osrednji zgradbi šentjurskega zdravstvenega doma.

Ta bo s prizidkom pridobil eno etažo z dodatnimi ambulantami in spremljajočimi prostori v velikosti dobrih 200 m². Prizidana etaža se bo nahajala v 1. nadstropju, na skrajnem zahodnem delu obstoječe stavbe. Z novogradnjo bodo pridobili dve ambulanti družinske medicine, dve referenčni ambulanti, prostor za patronažne sestre ter sanitarije.

Dela bo izvajalo na javnem razpisu izbrano podjetje GMI Gradnje Marguč d.o.o., Slovenske Konjice, ki je oddalo skupno ponudbo s partnerjem Trgograd d.o.o., Litija. Začetek del je predviden takoj po podpisu pogodbe, zaključek do konca meseca septembra 2020. Vrednost investicije je 487.400 evrov. Investitor je ZD Šentjur, naročnik pa lokalna skupnost.

ZD Šentjur je v zadnjih dveh letih pridobil koncesije za dva tima družinske medicine. Imajo kar 8 referenčnih ambulant, ko bodo izpolnili pogoje, bodo kandidirali še za dve dodatni, hkrati pa lahko trenutno zagotovijo le štiri prostore za delo sester, ki se časovno prekriva. Obseg medicinskih posegov na primarnem nivoju je vedno večji. Povečuje se obseg dela v ambulantah primarnega nivoja, ki je tudi strokovno zahtevnejši.

Dodajmo, da so pred dvema letoma v Šentjurju pridobili prostore Centra za krepitev zdravja, ki se nahaja v glavni upravni stavbi na Mestnem trgu.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X