Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 6. 4. 2020 (obrcal soseda, grozil bivši, kazni za prehode občinske meje)


policijska-postaja-smarjePP Šmarje pri Jelšah je bila dne 3. aprila obveščena, da je na območju Šmarja pri Jelšah sosed napadel in udaril soseda. Z zbranimi obvestili in opravljenim  ogledom so policisti ugotovili, da je podan sum kaznivega dejanja Nasilništva s tem, da je storilec osebo udaril po glavi ter nadalje še obrcal po telesu, s čemer je osebo lahko telesno poškodoval. Zoper storilca bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

Dne 4. aprila je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena od občanke, da ji je bivši izvenzakonski partner izrekal besedne grožnje. Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da so izrečene grožnje pri oškodovanki vzbudile občutek osebne ogroženosti, posledično je zoper  izvenzakonskega partnerja podala predlog za kazenski pregon. Po zbranih obvestilih bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

KRŠITVE ODLOKA O ZAČASNI SPLOŠNI PREPOVEDI GIBANJA IN ZBIRANJA LJUDI NA JAVNIH MESTIH IN POVRŠINAH V REPUBLIKI SLOVENIJI TER PREPOVEDI GIBANJA IZVEN OBČIN (ODLOK)

Policisti PP Šmarje pri Jelšah smo izvajali nadzore nad spoštovanjem določb  omenjenega Odloka, pri čemer je bilo zaznanih 17 kršitev. Od tega je bilo kršiteljem izrečenih 11 opozoril, enemu kršitelju, ki se ni ravnal po zakonitem ukazu uradne osebe, je bil na kraju izdan plačilni nalog po določbah ZJRM-1, zoper šest kršiteljev pa bo podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.