Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 7. 4. 2020 (pozabljen denar na bankomatu, alkohol za volanom)


images_slike3_ured10_rogaska_policijska postaja rogaska slatinaRogaška Slatina, 1. 4. 2020

Občanka je na PP prinesla denar, ki ga je našla na enem izmed slatinskih bankomatov. Lastnika policisti pozivajo, da se z dokazili o pozabljenem denarju zglasi na PP Rogaška Slatina.

Zg. Gabernik, 2. 4. 2020

Policisti so ustavili voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal kar 1,16 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozilo zasegli ter ga s predlogom za njegov trajni odvzem posredovali sodišču. Prav tako so policisti ugotovili, da se je voznik gibal izven občine stalnega bivališča, zato so predlagali začetek postopka o prekršku zdravstvenemu inšpektoratu.

Drevenik, 3. 4. 2020

Policisti so bili obveščeni o vlomu v prostore društva pri Planinskem domu na Boču, kjer je bilo povzročene za 500 EUR materialne škode. Opravljen je bil ogled, policisti zbirajo obvestila in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

Rogaška Slatina, 3. 4. 2020

Policisti so ustavili voznico osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozila vozilo pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal kar 0,75 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Kršiteljici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Za prekršek se bo morala zagovarjati pri pristojnem sodišču, ki bo odločalo tudi o prenehanju njegove veljavnosti.

Rogaška Slatina, 5. 4. 2020

Policisti so po obvestilu občanke v Rogaški Slatini izsledili dva državljana Maroka, za katera je bilo v postopku ugotovljeno, da sta ilegalno prestopila državno mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom.

Tudi policisti PP Rogaška Slatina so pretekli teden izvajali poostrene aktivnosti v zvezi s spoštovanjem trenutno veljavnih odlokov sprejetih z namenom preprečevanjem širjenja virusa COVID-19. Pri tem so ugotovili 38 kršitev. 28 kršiteljev je bilo opozorjenih, zoper 10 pa so policisti podali predlog za uvedbo postopka o prekršku. S poostrenimi aktivnostmi bodo nadaljevali tudi v prihajajočem podaljšanem prazničnem vikendu. Vse občane pozivajo, da spoštujejo ukrepe in se ne gibljejo izven občin stalnega oz. začasnega bivališča ter se ne zbirajo na javnih površinah.

Glede na prihajajoče velikonočne praznike in dolgoletno tradicijo pokanja s karbidom opozarjajo vse, da je treba pri tovrstnih aktivnostih obvezno upoštevati določila in priporočila glede druženja. Svetujejo, da se tovrstnim aktivnostim letos odpoveste in tudi na ta način pripomorete k omejitvi širjenja virusa.