Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku ponovo delijo zaščitne maske, v Šentjurju podaljšan rok zbiranja naročil, v Kozjem in Rogaški Slatini odposlali nove maske


destinacija-podcetrtekObčinska uprava v Podčetrtku je za vsako gospodinjstvo ponovno zagotovila zaščitne maske. Za vsako gospodinjstvo v občini so ponovno zagotovili pet ali več zaščitnih mask. 

Maske bodo tudi tokrat delila gasilska društva na svojem sedežu, in sicer v soboto, 11. aprila, med 10.00 in 11.00 uro.

Maske naj prevzame le ena zdrava oseba iz posameznega gospodinjstva. Pri prevzemu mask je treba upoštevati varnostno razdaljo dveh metrov med posamezniki.

Občane, ki sami ne morejo prevzeti zaščitnih mask, prosijo, da pokličejo lokalno gasilsko društvo, ki bo poskrbelo za dostavo zaščitnih mask na dom.

Kontaktne osebe za prevzem so predsedniki gasilski društev na posameznem območju:

PGD Podčetrtek – Jernej Kovačič, 031 560 524
PGD Imeno – Blaž Šelekar, 031 776 741
PGD Pristava pri Mestinju – Dragica Gobec, 041 794 129
PGD Polje-Sedlarjevo – Albin Kidrič, 031 309 644
PGD Sela-Verače-Virštanj – Tomaž Golej,  030 464 979
GASILSKI POVELJNIK OBČINE – Sandi Gobec, 041 793 862

§

sentjur-koronavirus2V Šentjurju podaljšujejo zbiranje naročila za dostavo zaščitnih mask

Količina mask je omejena na 2 maski na gospodinjstvo. 
  • Naročila mask sprejemajo preko telefonske številke (03) 747 13 60 še danes, v četrtek, 9. aprila, do 14. ure, nato pa po praznikih v naslednjem tednu ponovno v torek, 14., sredo, 15. in četrtek, 16. aprila, prav tako vse dni med 9. in 14. uro.
  • operater bo sprejel klic in zabeležil oddano povpraševanje po maskah, zapisal si bo osnovne podatke in naslov za potrebe pošiljanja (omenjeni podatki bodo v skladu z uredbami varstva osebnih podatkov uporabljeni izključno za izvedbo izredne akcije pošiljanja humanitarne pomoči v obliki zaščitne opreme in se zatem ne bodo shranjevali),
  • maske bodo posredovane po pošti (v skladu s poslovanjem Pošte Slovenije)

§

pakiranje_mask_kozje_2020_april_kuverteV Kozjem so občanom odposlali drugi paket mask. Prostovoljci so pripravili kuverte z maskami, ki bodo v teh dneh prispele v vsa gospodinjstva v občini.

§

V Rogaški Slatini so se na osnovi večjega števila medicinskih mask, ki so jih uspeli pridobiti, odločili, da bomo te najprej dodelili tistim skupinam ljudi, ki so najbolj izpostavljene.

pakiranje_mask_rogaska_2020_aprilTako jih bodo dodelili za potrebe opravljanja zdravstvenih dejavnosti, Pegazovemu domu, gasilskim društvom, javnemu podjetju OKP Rogaška Slatina d.o.o., trgovinam, ki prodajajo živila, itd. Že ves čas imajo na sedežu občine pridobljeno ustrezno zaščitno opremo za štab CZ in za prostovoljce.

Pomoč vsem občanom v občini pa bo izvedena tako, da bo s pošto v vsako gospodinjstvo dostavljenih dodatnih pet medicinskih mask, namenjenih uporabi na nujnih poteh.

*na naslovni sliki pakiranje mask v Kozjem