Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dr. Tanja Šeligo Drame, zdravnica ZD Šmarje: “Kako smo bili uspešni, bomo videli v prihodnjih tednih.”


o_tanja_seligo_1024Občina Šmarje pri Jelšah je občina z drugim največjim številom uradno okuženih z novim koronavirusom.

Po zadnjih podatkih je pred njo samo Ljubljana z uradno potrjeno okuženimi 194 osebami, Šmarje pri Jelšah pa jih ima uradno 137. Če v obzir vzamemo število prebivalcev obeh občin pa ugotovimo, da je Šmarje pri Jelšah daleč največje žarišče covid-19 v Sloveniji.

Še najbolj zaskrbljujoče razmere so v Domu upokojencev Šmarje iz katerega prihaja večina potrjenih šmarskih okužb.

Dejstvo, da je Šmarje pri Jelšah najhujše žarišče novega koronavirusa v Sloveniji pa seveda ne gre v prid niti tamkajšnjim zdravstvenim delavcem, ki delujejo v sklopu Zdravstvenega doma Šmarje in Doma upokojencev Šmarje. Razredčene ekipe zdravnikov in ostalih zdravstvenih delavcev zaenkrat situacijo sicer še obvladujejo, a že nekaj časa delajo na maksimumu svojih zmogljivosti. Poleg tega je ravno danes bila okužba potrjena še pri enem šmarskem zdravniku.

O razmerah v Šmarju je za spletni Delo spregovorila zdravnica Tanja Šeligo Drame, specializantka družinske medicine v ZD Šmarje. Kot pove so v sedanjih kriznih razmerah popolnoma reorganizirali delo, v času kriznega delovnika pa so vsak dan posebej razporejeni na eno od delovišč.

“Še vedno težko verjamem, da se to res dogaja.”

Kot pravi, si trenutno najbolj želi, da bi se razmere čim prej normalizirale in da so ukrepi na državni in lokalni ravni zalegli. “Kako smo bili uspešni, bomo videli v prihodnjih tednih. Problem nastaja, ker covid-19 tudi nam ne prizanaša. Vsak sodelavec, ki bo v prihodnosti pozitiven, pomeni večjo obremenitev za druge, kar hitro nam lahko zmanjka kadra,” pove.

Med drugim pokomentira tudi razmere v šmarskem domu upokojencev, kjer je glavno šmarsko žarišče. Kot pravi je stanje v domu upokojencev posebno zaradi ranljive populacije, zbrane na enem mestu. In čeprav so zaposleni naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, je virus močnejši. Pomoč osebja SB Celje je seveda zelo dobrodošla, poudari Drametova. Celoten intevju lahko preberete TUKAJ.