Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaradi koronavirusa se tudi na našem območju vrstijo odpovedi javnih dogodkov, spremenjeno tudi delovanje ustanov


Zaradi večanja števila potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom v Sloveniji, oziroma zaradi omejitve hitrega širjenja, je Ministrstvo za zdravje RS izdalo prepoved zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa z več kot 100 ljudmi.

Zaradi SARS-CoV-2 (koronavirusa) so že bili odpovedani številni dogodki po celi Sloveniji. Preverili smo, kako trenutna situacija in odločitev vlade vpliva na organizacijo prireditev in drugih javnih dogodkov na Kozjansko-obsoteljskem in Celjskem.

Knjižnici Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina ter TIC Podčetrtek, ZKTR Rogatec in JZTK Rogaška Slatina odpovedujejo dogodke

Iz Knjižnice Šmarje pri Jelšah so najprej sporočili, da skladno z uredbo, ki jo je sprejela vlada v matični knjižnici in vseh njenih enotah odpovedujejo vse dogodke in prireditve (predavanja, krožke tečaje, dejavnosti v okviru UTŽO in filmske predstave) do konca tega tedna, danes, 11. 3. 2020 pa so javnost obvestili, da je knjižnica do nadaljnega ZAPRTA. Nov datum koncerta skupine Chaves bodo sporočili kmalu. Že kupljene vstopnice bodo veljale za nov termin koncerta. Odpovedan je tudi pravljični večer za odrasle, ki je bil napovedan za ponedeljek, 16. 3. 2020. Prav tako bo na kasnejši datum prestavljena gledališka predstava Gušto gre na romanje, napovedana za 28. 3. 2020. Knjižnica sicer poslujejo nemoteno in po urniku. O morebitnih dodatnih ukrepih bodo redno obveščali javnost.

Knjižnica Rogaška Slatina odpoveduje jutrišnje (11. 3. 2020) potopisno predavanje v Rogatcu in ponedeljkovega (16. 3. 2020) v Rogaški Slatini. Knjižnici Rogaška Slatina in Rogatec bosta od 13. 3. 2020 do nadaljnjega ZAPRTI! Do preklica tudi ODPOVEDUJEJO 6. Noč z Andersenom, ki je bila načrtovana za 27. 3., in zaključno prireditev bralne značke za otroke Ježkov nahrbtnik, ki naj bi se zgodila 2. aprila. Zaenkrat sta ODPOVEDANA tudi dva v aprilu načrtovana večja dogodka, in sicer zaključek bralnih projektov za najstnike in za odrasle.

Ipavčev kulturni cebter Šentjur odpoveduje dogodke

IKC Šentjur zaradi trenutnih razmer do nadaljnjega odpovedujemo vse prireditve. Predstava Otroškega abonmaja Jurček je prestavljene na kasnejši čas. O nadomestnih terminih vas bodo pravočasno obvestili.

S TIC Podčetrtek so nam sporočili, da so zaradi trenutnega stanja in priporočil v povezavi s širjenjem koronavirusa, vse marčevske prireditve ODPOVEDALI, vključno z Jedrčevim sejmom (16. 3. 2020), koncert skupine SIDDHARTA pa je bil PRESTAVLJEN na oktobra. Priprave za izvedbo FESTIVALA VINA IN ČOKOLADE, ki je načrtovan za 26. 4. 2020, zaenkrat potekajo nemoteno. Odločitve o izvedbi festivala bodo organizatorji, glede na takratno situacijo, sprejemali v začetku aprila. Sporočili so se, da so v zadnjih tednih tudi opazili trend upada zanimanja obiskovalcev javnih prireditev.

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec: Do preklica bosta od 16.3.2020 za obiskovalce zaprta Dvorec Strmol z rokodelskim centrom in Muzej na prostem Rogatec ter Knjižnica Rogatec. Zavod organizira tudi večjo prireditev Zeleni festival, 25.4.2020 v Muzeju na prostem glede katere upajo, da se bodo razmere do takrat že stabilizirale. Uporaba športne infrastrukture v upravljanju Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec bo možna le v izjemnih primerih (ligaška tekmovanja), rekreativne in ostale skupinske vadbe se do nadaljnjega ne izvajajo.

Z Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina so sporočili, da bodo v Kulturnem centru Rogaška Slatina PRESTAVILI OZ. ODPOVEDALI naslednje prireditve:

  • torek, 10. 3., ob 19.30: Vid Valič: Seks po slovensko. PRESTAVLJENO na 16. 4. 2020, ob 19.30
    (veljajo že kupljene vstopnice oz. možnost vrnitve denarja) informacije na: Amanda Mlakar, 040/686-658, [email protected]).
  • torek, 17. 3., ob 17.00: prireditev za mamice in babice, Vrtec Rogaška Slatina.
  • sreda, 18. 3., ob 17.00: prireditev za mamice in babice, Vrtec Rogaška Slatina.
  • četrtek, 19. 3., od 10.00 do 17.00: kulinarična razstava, Društvo Gaja.
  • četrtek, 19. 3., ob 17.00: prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu s koncertom skupine Polkaholik in posebnim glasbenim gostom, Občina Rogaška Slatina.
  • petek, 20. 3., ob 17.00: revija otroških folklornih skupin, JSKD, OI Rogaška Slatina.

O nadaljnjih spremembah glede poteka prireditev, bodo javnost sproti obveščali.

Zavod TŠM Šmarje odpovedali vse dogodke

V Javnem zavodu za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah so odpovedali vse načrtovane aktivnosti do na daljnega. Prav tako vam sporočajo, da izvajajo ukrepe in ravnajo v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Zaprte bodo tudi telovadnice pod njihovi okriljem – Šmarje, Šentiv, Sv. Štefan,…

Muzej na prostem Rogatec in Dvorec Strmol za zdaj po programu

V Muzeju na prostem Rogatec bodo poskušali program izvajati v največji možni meri po načrtu. Do nadaljnjega se prestavijo le prireditve, na katerih pričakujejo več kot 100 obiskovalcev.

Obisk Muzeja na prostem Rogatec in Dvorca Strmol je mogoč za posameznike in skupine do 25 oseb.

Večnamenska športna dvorana Podčetrtek in druge dvorane zaprte do preklica

Zaradi širitve koronavirusa bodo Večnamenska športna dvorana Podčetrtektelovadnica OŠ Podčetrtek in telovadnica Pristava pri Mestinju z današnjim dnem ZAPRTE do nadaljnjega. Vsi treningi so z današnjim dnem v omenjenih telovadnicah odpovedani do nadaljnjega. V telovadnici OŠ Podčetrtek in telovadnici Pristava pri Mestinju bodo v tem času zamenjane ključavnice, tako da bo vstop v omenjene telovadnice popolnoma nedostopen.

Center za socialno delo Šmarje pri Jelšah

Center za socialno delo Šmarje pri Jelšah prosi uporabnike njihovih storitev, da v njihove prostore vstopajo samo v nujnih primerih. Za informacije jih pokličite: 03 81 81 650

Občni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenije Šmarje pri Jelšah odpade

Občni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenije Šmarje pri Jelšah v petek, 13. marca 2020, ob 17. uri, v domu krajanov v Pristavi pri Mestinju ODPOVEDAN in bo prestavljen na nov datum.


Bistrica ob Sotli

V Bistrici ob Sotli so odpovedali prireditev Jožefovo. Prav tako je do nadaljnjega zaprta Knjižnica Bitrica ob Sotli, prireditev pa ne bo izvajal niti Kljub Metulj Mladinskega centra Bistrica ob Sotli.

Kozje

Občinska uprava v Kozjem je obvestila, da bo do nadaljnjega zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom s strankami poslovala le po telefonu in po elektronski pošti v času uradnih ur. Uporaba športne infrastrukture v upravljanju Občine Kozje (notranje in zunanje površine) bo možna le v izjemnih primerih, rekreativne in ostale skupinske vadbe se do nadaljnjega ne izvajajo.

Podčetrtek

V Občini Podčetrtek so na občinski upravi omejili osebno poslovanje s strankami, in sicer je ta dosegljiva po telefonu in e-pošti. Vsem staršem, ki si lahko že za jutri, v petek, 13. marca, organizirajo varstvo z Osnovne šole Podčetrtek priporočajo, da svojih otrok ne pošiljajo v šolo in vrtec. Večnamenska športna dvorana Podčetrtek, telovadnica OŠ Podčetrtek in telovadnica Pristava pri Mestinju so z današnjim dnem zaprte do nadaljnjega. To med drugim pmeni, da so v omenjenih prostorih odpovedani tudi vsi treningi. V telovadnici OŠ Podčetrtek in telovadnici Pristava pri Mestinju bodo v tem času zamenjane ključavnice, tako da bo vstop v omenjene telovadnice popolnoma nedostopen. Včeraj so na uradnem Facebook profilu Term Olimia objavili informacijo, da poslujejo nemoteno. Obenem so v veljavi dodatni preventivni higienski in varnostni ukrepi.

Rogaška Slatina

V Rogaški Slatini na spletnem mestu tamkajšnje občine v današnji objavi občanom svetujejo, da pred obiskom državnih ustanov, lokalnih samouprav ter drugih javnih institucij telefonsko preverijo njihovo delovanje, saj so ponekod uvedli obvezno telefonsko naročanje za stranke, nekatere institucije  pa so za poslovanje s strankami že zaprte. Večerna košarkarska tekma ABA2 lige, ki bi morala biti v Športni dvorani Rogaška Slatina, je odpovedana. Preloženi so tudi številni drugi dogodki. Ljudska univerza Rogaška Slatina prekinja vse izobraževalne programe v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje. Na Šolskem centru Rogaška Slatina preklicujejo vse zunajšolske aktivnosti. Knjižnica Rogaška Slatina bo zaprta od jutri, petka, 13. marca, naprej. Prav tako njena enota v Rogatcu. V Pegazovem domu je že nekaj dni v veljavi ukrep prepovedi obiskov.

Šentjur

Glasbena šola Skladateljev Ipavcev Šentjur je sprejela začasni ukrep, po katerem danes in jutri učencem šmarske šole, odpade glasbeni pouk. Sprejet je bil ukrep o zaprtju upravne stavbe na Mestnem trgu 10 za vse stranke. Zaprta bo tudi javna blagajna. Za nujne zadeve so javni uslužbenci in strokovne službe tako UE kot občine na voljo preko telefona, elektronske pošte in sprejemnice v pritličju. Občina Šentjur in Direkcija RS za infrastrukturo ne bosta izpeljali predstavitev projekta Ureditev regionalne ceste Dole–Šentjur – ureditev krožišča pri Osnovni šoli Franja Malgaja Šentjur, skupaj s podhodom za pešce in ureditvijo križišča pri stadionu, ki je bila  napovedana za sredo, 18. marca 2020 ob 17. uri (sejna dvorana občine). S strani Zdravstvenega doma Šentjur velja naslednji poziv: Pacienti, ki sumite na okužbo s koronavirusom, NE vstopajte v zdravstveni dom, ampak pokličite na telefonsko številko (03) 746 24 00 ali na telefonsko številko dežurnega zdravnika 031 650 334 in počakajte na prihod zdravstvenega delavca. Odpovedani so dogodki v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, večji športni dogodki, občni zbori ter večje aktivnosti članov Gasilske zveze Šentjur.

Rogatec

Do preklica bosta od ponedeljka, 16. marca, za obiskovalce zaprta Dvorec Strmol z rokodelskim centrom in Muzej na prostem Rogatec ter Knjižnica Rogatec. Uporaba športne infrastrukture v upravljanju Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec bo možna le v izjemnih primerih (ligaška tekmovanja), rekreativne in ostale skupinske vadbe se do nadaljnjega ne izvajajo.


CELJE:

Mestna blagajna zaprta

Zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom Mestna občina Celje s 13. marcem zapira mestno blagajno in glavno pisarno. Od jutri, 13. 3. 2020, naprej tudi ne bo uradnih ur v občinski upravi Mestne občine Celje, dogodki v Narodnem domu so odpovedani. Vsi ukrepi veljajo do nadaljnjega.

Javni zavodi MOC do nadaljnjega zaprti

Tudi večina javnih zavodov Mestne občine Celje se je odločila, da zaradi hitrega širjenja novega virusa svoje ustanove zaprejo za javnost in do nadaljnjega prenehajo izvajati nekatere programe.

Seznam javnih zavodov in organizacij, ki se z jutrišnjim dnem, 13. 3. 2020, zapirajo in odpovedujejo svoje dejavnosti:

  • Pokrajinski muzej Celje
  • Muzej novejše zgodovine Celje
  • Osrednja knjižnica Celje
  • Zavod Celeia Celje: Turistično-informacijski center na Glavnem trgu, Celjski dom, Center
    sodobnih umetnosti
  • Zgodovinski arhiv Celje
  • Gledališče Celje
  • Celjska kulturnica
  • Celjski mladinski center
  • Regijsko študijsko središče
  • Javni zavod Socio (tudi Večgeneracijski center, začasno ne sprejemajo donacij občanov)
  • Ljudska univerza Celje
  • Javni sklad za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Celje

Šole in vrtci bodo kot po vsej Sloveniji zaprti od 16. do 29. marca 2020.

7 pomladnih sejmov prestavljenih na maj

V družbi Celjski sejem d. d. so bili, zaradi trenutne situacije s pojavom novega koronavirusa ter na podlagi vladne odredbe, primorani prestaviti termin prihajajočih sedmih pomladnih sejmov, ki so bili načrtovani med 13. in 15. marcem. S Celjskega sejma so sporočili, da bodo sejmi izpeljani med 15. in 17. majem 2020. Prepričani so namreč, da bo prestavitev termina sejmov pozitivno vplivala tako na razpoloženje obiskovalcev, kot tudi razstavljavcev. Obenem vsem obiskovalcem, ki so vstopnico za pomladne sejme že kupili preko njihove spletne trgovine, sporočajo, da bodo lahko vstopnico uporabili med 15. in 17. majem.

Predstave na Velikem odru Gledališča Celje odpovedane

Kot so nam sporočili iz Gledališča Celje, zaradi na novo sprejetih ukrepov vlade in pristojnih institucij pri preprečevanju okužbe s koronavirusom, do preklica odpovedujejo vse predstave, vključno s festivalom Dnevi komedije. Vsem, ki so vstopnice že kupili, bodo vrnili denar.

Osrednja knjižnica Celje zapira vrata do preklica

Zaradi porasta obolelih s koronavirusom v zadnjih dneh so se v Osrednji knjižnici Celje odločili, da jutri, v petek, 13. marca Osrednjo knjižnico Celje (vključno z enotami Štore, Dobrna, Šmartno in Vojnik) ZAPREJO. Vsi oddelki knjižnice bodo ostali zaprti do preklica. Tako so ravnali v skladu z navodili Ministrstva za kulturo. To pomeni, da izposoja in vračilo gradiva v tem času ne bosta mogoča. Prav tako bodo od danes dalje onemogočena naročila in rezervacije gradiv. Tisti, ki ste že prejeli obvestilo, da vas rezervirano gradivo čaka v knjižnici, ga lahko dvignete danes do 19. ure v Celju in v krajevnih enotah, ki danes še obratujejo po urniku. Sicer vas bo to gradivo počakalo v knjižnici, ko bo ta ponovno odprla svoja vrata. Prav tako vas obveščajo, da za vaše izposojeno gradivo ne bo tekla zamudnina, tudi obstoječa naročila in rezervacije ne bodo potekla. Zaradi zaprtja knjižnice, pri vas ne bodo nastali nobeni stroški.

Muzej novejše zgodovine Celje zaprt za skupine

V skladu z vladnimi ukrepi in splošnimi muzejskimi smernicami so v Muzeju novejše zgodovine Celje sprejeli odločitev, da muzej do nadaljnjega zapira svoja vrata, odpadejo tudi vse aktivnosti v muzeju. Informacije o gradivu in njegovi uporabi so vam na voljo na: [email protected]

Pokrajinski muzej Celje do konca meseca zapira svoja vrata

Pokrajinski muzej Celje do 29. marca 2020 oz. preklica ZAPRT! Vsi dogodki odpadejo ali pa bodo prestavljeni na kasnejši termin.

Dom sv. Jožefa Celje odpoveduje vse dogodke

V Domu sv. Jožef odpadejo vse napovedane prireditve za zunanje obiskovalce, do konca marca.

Osminafinala rokometne Lige prvakov brez gledalcev

Iz RK Celje Pivovarna Laško so sporočili, da bodo, zaradi trenutne odredbe Vlade RS, ki postavlja omejitev za prireditve zaprtega tipa na 100 ljudi, do nadaljnjega vse domače tekme RK Celje Pivovarna Laško zaprte za javnost in se bodo igrale brez gledalcev. To velja tako za tekme vseh mlajših selekcij, kot tudi za člansko selekcijo.

V skladu s tem bo tudi tekma osmine finala VELUX EHF Lige prvakov med RK Celje Pivovarna Laško in PGE Vive Kielce (21. 3. 2020), kot kaže, odigrana brez prisotnosti gledalcev, torej pred praznimi tribunami Zlatoroga.

Odpovedani koncerti Urban & 4, Helene Blagne in Tanje Žagar

Organizatorji koncertov Tanje Žagar v Žalcu in Helene Blagne v Slovenskih Konjicah, ki bi se morala zgoditi 13. marca 2020, so prav tako sprejeli odločitev, da sta koncerta odpovedana.

V Plesnem forumu so koncert Urban & 4 prestavili za nedoločen čas.

Celjski mladinski center odpoveduje vse dogodke

Celjski mladinski center z današnjim dnem zaradi preventivnih ukrepov odpovedujejo vse dogodke in aktivnosti do konca meseca marca. O vseh spremembah vas bodo obveščali naknadno.

 Zavoda Celeia Celje z nekaterimi ukrepi

V Zavodu Celeia Celje so se v luči ukrepov na ravni države v zvezi s pojavom koronavirusa odločili za nekaj nujnih ukrepov za zaščito obiskovalcev in zaposlenih.

INFORMACIJE O OBRATOVANJU OBJEKTOV:

  • TIC center, Glavni trg: zaprt do preklica
  • Stari grad Celje: odprt do nadaljnjega, hkrati sprejema skupine do pet ljudi
  • Celjski dom: zaprt do preklica, vsi dogodki odpovedani
  • Center sodobnih umetnosti: zaprt do preklica

INFORMACIJE O DELOVANKU SKUPNIH SLUŽB ZAVODA CELEIA CELJE: Na sedežu njihove organizacije prosijo urejajte samo NUJNE ZADEVE. Vsi sestanki na sedežu zavoda, so odpovedani do preklica. Prosijo, da pri komunikaciji z njimi uporabite komunikacijo preko elektronske pošte, telefona in drugih komunikacijskih sredstev. O nadaljnjih ukrepih vas bodo obveščali sproti.