Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V domu starejših Šmarje potrjeni dve novi okužbi. Sveži podatki o odrejenih samoizolacijah v občinah KiO


Včerajšnjih 5 opravljenih testiranj v domu starejših občanov v Šmarje pri Jelšah je prinesel po 1 novo okužbo tako med stanovalci kot med zaposlenimi. Vsi do sedaj okuženi imajo sicer zgolj blage simptome.

Natančne evidence o številu okuženih s koronavirusom tako v Sloveniji kot na območju Kozjansko-obsoteljskega ni, saj testirajo le tiste s težjimi simptomi, zdravstvene delavce ter ranljive skupine, denimo zaposlene in varovance domov starejših občanov, kjer se pojavi sum okužbe.

Znano pa je dnevno število odrejenih samoizolacij po občinah. Včeraj so tako zdravniške službe v samoizolacijo poslale 43 kličočih občanov Šmarja, 37 kličočih občanov Šentjurja oz. Dobja, in 8 občanov Rog. Slatine. Z drugih občin KiO včeraj ni bilo odrejenih samoizolacij. Zaradi težjih simptomov sta bili v Celje napotena 2 občana Šentjurja.

V Občini Šmarje pri Jelšah je bila od preteklega petka samoizolacija odrejena 250 pacientom, ki so z bolezenskimi znaki, značnilnimi za koronavirus, poklicali v Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah. Po formuli, s katero skušamo na Kozjansko.info dobiti približno sliko o številu okuženih prebivalcev posamezne občine, bi to pomenilo okrog 450 okuženih s koronavirusom. Pacienti s težjimi simptomi, katere so napotili v Bolnišnico Celje, so bili do sedaj štirje.

V Občini Rogaška Slatina so v tednu dni odredili 20 samoizolacij, pri čemer manjkajo podatki o morebitnih napotitvah v treh zasebnih ambulantah splošne medicine. V občinah Šentjur in Dobje pa je bilo v tem obdobju skupaj 150 odreditev samoizolacije, pri čemer posebej poudarjajo, da takšno navodilo dajo vsakemu s simptomi, ki so značilni tudi za kononavirus.

Iz doma upokojencev Šmarje slabe in dobre novice

V šmarskem domu starejših občanov so do sedaj okužbo s koronavirusom potrdili pri sedmih stanovalcih in štirih zaposlenih. Včerajšnji odvzeti brisi so torej prinesli 1 novo okužbo med varovanci in 1 med uslužbenci. Negativnih rezultatov je pri stanovalcih 7, med zapolenimi pa 25.

Kot je za Kozjansko.info zatrdila direktorica Gordana Drimel, se okuženi stanovalci zaenkrat počutijo relativno dobro. Simptomi so mili, nekateri pa so že brez vročine, podoben potek pa je tudi pri zaposlenih. Sicer pa je včeraj direktorico poklical minister za delo, družino in socialne zadeve  Janez Cigler Kralj ter se osebno pozanimal o zdravstveni situaciji okuženih varovancev in zaposlenih, ter pohvalil in se jim zahvalil za predano in požrtvovalno delo celotnega kolektiva.

Če imate znake, tipične za okužbo s koronavirusom, ne hodite k zdravniku, temveč pokličite!

V kolikor imate znake respiratorne nalezljive bolezni (slabo počutje, povišana telesna temperatura, kašelj, oteženo dihanje) in potrebujete zdravstveni nasvet, se NAJPREJ PO TELEFONU OBRNITE NA AMBULANTO IZBRANEGA ZDRAVNIKA.

V kolikor na telefon ne uspete dobiti izbranega zdravnika, pokličite na eno od spodnjih številk:

ZD ŠMARJE PRI JELŠAH: 03 818 37 00

ZP ROGAŠKA SLATINA: 03 818 37 84

ZP PODČETRTEK: 03 818 36 80

ZP KOZJE: 03 800 26 08

ZP ŠENTJUR: 03 746 24 00 ali 031 650 334 ali pišite na e-pošto: [email protected].

Splošna bolnišnica Celje, 24 ur na dan: 03 423 30 79

Po telefonu boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V primeru suma na okužbo s koronavirusom prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopajte v zdravstveni dom.

Vse ostale informacije o koronavirusu: kaj je, kakšni so simptomi, kako ravnati, preventiva,… pa najdete TUKAJ (klik!)