Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V domu starejših Šmarje pri Jelšah več okuženih med zaposlenimi in varovanci


Dodano ob 21:00: Dodatno potrjeno okužena je še 1 zaposlena, še pet stanovalcev ima povišano temperaturo. Danes so testirali vse stanovalce in zaposlene. Skupaj je torej 10 potrjeno okuženih.

V šmarskem domu upokojencev so se s koronavirusom potrjeno okužili trije zaposleni in šest stanovalcev. “Še trije stanovalci pa imajo povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevao, da so okuženi,« je sporočila direktorica Gordana Drimel.

V domu so dodatno angažirali zaposlene za razkuževanje prostorov in vzpostavljajo dodatne izolacijske prostore. Poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih.

Obenem so v stalnem stiku z občinskim štabom civilne zaščite, zdravstvenim domom, epidemiologom nacionalnega inštituta za javno zdravje, od katerega še čakajo dodatna navodila. Iz šmarskega zdravstvenega doma so domu upokojencev iz svojih sredstev zagotovili nekaj zaščitne opreme za ravnanje z osebami s COVID- 19, pomoč so ponudili tudi že nekateri domovi starostnikov iz Slovenije.

Iz šmarskega doma upokojencev še sporočajo, da imajo tako oskrbovanci kot zaposleni zaenkrat samo povišano temperaturo in drugih bolezenskih znakov ne kažejo.

Kot smo že poročali so v domu upokojencev Šmarje pri Jelšah pred dnevi zaradi suma na koronavirus testirali zaposleno iz Hrvaške. Njen test je bil negativen, ne pa tudi ene od ostalih 23 uslužbenk iz njene izmene, ki so jih prav tako testirali. Pozitivna uslužbenka sicer ni kazala znakov okužbe, ni občanka Šmarja in ni bila v stiku z okuženimi osebami iz kroga OŠ Šmarje pri Jelšah.

 

Če imate znake, tipične za okužbo s koronavirusom, ne hodite k zdravniku, temveč pokličite!

V kolikor imate znake respiratorne nalezljive bolezni (slabo počutje, povišana telesna temperatura, kašelj, oteženo dihanje) in potrebujete zdravstveni nasvet, se NAJPREJ PO TELEFONU OBRNITE NA AMBULANTO IZBRANEGA ZDRAVNIKA.

V kolikor na telefon ne uspete dobiti izbranega zdravnika, pokličite na eno od spodnjih številk:

ZD ŠMARJE PRI JELŠAH: 03 818 37 00

ZP ROGAŠKA SLATINA: 03 818 37 84

ZP PODČETRTEK: 03 818 36 80

ZP KOZJE: 03 800 26 08

ZP ŠENTJUR: 03 746 24 00 ali 031 650 334 ali pišite na e-pošto: [email protected].

Splošna bolnišnica Celje, 24 ur na dan: 03 423 30 79

Po telefonu boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V primeru suma na okužbo s koronavirusom prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopajte v zdravstveni dom.

Vse ostale informacije o koronavirusu: kaj je, kakšni so simptomi, kako ravnati, preventiva,… pa najdete TUKAJ (klik!)

R. Č., foto: G. K.