Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prva primera okužb tudi v občini Šentjur


Z Občine Šentjur so sporočili, da so bili včeraj  uradno seznanjeni s poročilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki poroča o dveh potrjenih primerih okužbe s koronavirusom v Občini Šentjur.

Koronavirus je sicer v Šentjurju bil prisoten že prej, pri delavcu Avto Krke, ki pa živi v Šmarju pri Jelšah. Tokrat gre za prva primera občanov Šentjurja.

Občane pozivajo, da striktno upoštevajo napotke zdravstvene stroke ter vladne odredbe o omejitvi gibanja ter zbiranja v večjih skupinah. To velja za vse, brez izjeme, ne glede na to, ali kažete znake okužbe.

V Občini Šentjur je bila preko mreže Rdečega križa in Mladinskega centra Šentjur vzpostavljena ekipa ljudi, ki lahko pomaga pri oskrbi z najbolj nujnimi potrebščinami, po potrebi organizira varstvo otrok in se bo odzvala na stiske, praktična vprašanja, …. Zagotovljena je tudi psihična pomoč.

Vsa pomoč se koordinira preko štaba Civilne zaščite Občine Šentjur (03) 747 13 22, [email protected].

V kolikor imate znake respiratorne nalezljive bolezni (slabo počutje, povišana telesna temperatura, kašelj, oteženo dihanje) in potrebujete zdravstveni nasvet, se NAJPREJ PO TELEFONU OBRNITE NA AMBULANTO IZBRANEGA ZDRAVNIKA.

V kolikor na telefon ne uspete dobiti izbranega zdravnika, pokličite na eno od spodnjih številk:

ZP ŠENTJUR: 03 746 24 00 ali 031 650 334 ali pišite na e-pošto: [email protected].

Splošna bolnišnica Celje, 24 ur na dan: 03 423 30 79

Po telefonu boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V primeru suma na okužbo s koronavirusom prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopajte v zdravstveni dom.

Vse ostale informacije o koronavirusu: kaj je, kakšni so simptomi, kako ravnati, preventiva,… pa najdete TUKAJ (klik!)

V Šentjurju iščejo prostovoljce za solidarnostno pomoč

V šentjurski občini so pristopili k oblikovanju osebja za zagotavljanje solidarnostne pomoči. V ta namen vabijo vse občane, ki so stari vsaj 18 let, ki so zdravi, ki zadnjih 14 dni niso bili na potovanju v tujini, ali bili v stiku z okuženimi osebami in v svoji neposredni bližini nimajo rizičnih oseb za okužbo, da se prijavijo v bazo prostovoljcev za solidarnostno pomoč sokrajanom v času epidemije koronavirusa.

PRIJAVITE SE LAHKO S POMOČJO E-PRIJAVNICE NA STRANEH MLADINSKEGA CENTRA ŠENTJUR

Civilna zaščita Občine Šentjur bo prijavljene lahko kontaktirala, če bo prišlo do potrebe po dodatnem nudenju pomoči občanom na terenu (na primer: organizirana pomoč starejšim in bolnim pri zagotavljanju oskrbe z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami, zdravili …). Pri tem se bo poskrbelo za ustrezno varnost in zaščito prostovoljcev, ki boste sodelovali v prostovoljski akciji.