Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obravnava nosečnic in delovanje ginekoloških ambulant savinjske regij v času epidemije covid-19


Zaradi širjenja epidemije COVID-19 so bile ginekološke ambulante prisiljeni močno prilagoditi delo s pacientkami.

Po priporočilih Razširjenega strokovnega kolegija za ginekologijo in porodništvo (RSK) in sklepu Ministrstva za zdravje RS, so bistveno zmanjšali obseg dela in število dostopnih ambulant, z namenom, da bi preprečili širjenje okužbe med prebivalci. 

Do preklica ne bodo opravljali rednih preventivnih ginekoloških pregledov. Preglede zdravih nosečnic bomo opravljali v zmanjšanem obsegu, po priporočilih RSK: 

  • Preventivni pregledi v nosečnosti zdravih nosečnic potekajo med 11. in 14. tednom, med 20. in 24. tednom z morfologijo, 28. teden, med 32. in 34. tednom, 37. teden, 39. teden, 40. teden.
  • Za dogovor o eventualni sprožitvi poroda poteka pregled v 41. tednu v porodnišnici.

Preglede zdravih nosečnic bodo v savinjski regiji opravljali v dveh enotnih ambulantah za zdrave nosečnice:

  • V ZD Celje bomo obravnavali nosečnice iz ambulant SB Celje, ZD Celje, ZD Žalec, ZD Laško, ZD Radeče ter zasebnih ginekoloških ambulant Filipa Simonitija, Darje Gašperlin Dovnik, Irene Govc Četina, Suzane Peternelj Marinšek, Edite Arh. 
  • V ZD Slovenske Konjice bomo obravnavali nosečnice iz ambulant ZD Slovenske Konjice, ZD Šmarje pri Jelšah z izpostavo Podčetrtek, Term Dobrna ter zasebne ginekološke ambulante  dr. Damirja Franića.

Za vse nosečnice je vsak delovnik od 7.30 do 15. ure na voljo telefonsko svetovanje na enotni številki za savinjsko regijo: 03 543 44 40.

Nosečnice boste po telefonu obveščene o terminu za pregled, po seznamih, ki so jih posredovali ginekologi.

Če v roku 14 dni od objave tega obvestila še niste prejele termina za pregled, pokličite na številko za naročanje, enako kot vse nosečnice v zgodnji nosečnosti, ki še niste imele opravljenega prvega pregleda v nosečnosti! 

  • ZD Celje: 03 543 44 36  in 03 543 43 18 , vsak delovnik v ordinacijskem času ambulante!
  • ZD Slovenske Konjice: 03 758 17 04, vsak delovnik v ordinacijskem času ambulante!
Vse nosečnice s sumom ali ugotovljeno gestacijsko boleznijo ali ogroženostjo ploda  obravnavajo kot do sedaj, na Ginekološko porodniškem oddelku SB Celje! Pred prihodom pokličite 03 423 33 49!