Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobra novica iz Šmarja: osebje zdravstvenega doma ni okuženo s koronavirusom


Po družabnih omrežjih so se razširile informacije, da je s koronavirusom okužena učiteljica OŠ Šmarje pri Jelšah med drugimi obiskala tudi Zdravstveno postajo Šmarje pri Jelšah. 

Dotična oseba je sredi prejšnjega tedna dejansko koristila zdravstvene storitve v Šmarju pri Jelšah, vendar pri tem ni zbolel nihče. Osem opravljenih testov med zdravstvenimi delavci je bilo namreč negativnih.

V Šmarju so ta trenutek štiri potrjene okužbe s koronavirusom. Vse so povezane s primerom v OŠ Šmarje pri Jelšah. Več o teh na tej povezavi.

Šmarčani si lahko oddahnejo, govorice pa potihnejo. Nihče od zaposlenih v Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah ta čas ni okužen s koronavirusom, so nam potrdili v tej zdravstveni ustanovi. Testirali so sicer 2 zdravnika in več medicinskih sester oziroma drugih delavcev in vsi testi so bili negativni.

Kot zagotavlja direktorica JZ ZD Šmarje pri Jelšah Jasna Žerak, so v ZD opremljeni z vso opremo za zaščito zaposlenih v primeru, da postanejo vstopna točka.

ZD Šmarje je za paciente odprt, vendar je vstop mogoč na poziv zdravstvenega osebja. Za nujna stanja deluje dežurna služba. Antikoagulantna ambulanta in vse ambulante delujejo nemoteno, preventivne ambulante pa bodo z naslednjim tednom zaprli.

Direktorica priporoča, da če ni nujno,  da preložite obisk Zdravstvenega doma. Za naročanje receptov in napotnic uporabljajte email, da ne zasedate telefonskih linij.  Kontaktne maile najdete na naslovu https://www.zd-smarje.si/

V ZD predlagajo, da ljudje spremljajo spletna obvestila.  Kot pravijo, še vedno delujejo preventivno ter odgovorno do zaposlenih ter javnosti. Obenem pa se bojijo morebitnih nestrpnosti ljudi do obolelih, pri čemer pozivajo ljudi, naj bodo strpni in razumejo težko situacijo, v kateri se oboleli (ali tisti s sumom) s koronavirusom znajdejo.

Zdravstveni dom ograjen, pred njim varnostnik in medicinska sestra

zdravstveni-domZdravstvena postaja v Šmarju pri Jelšah je sicer ograjena z kovinsko ograjo, odprt pa je le en vhod. Pred njim stojita varnostnik in medicinska sestra, ki preverjata zdravstveno stanje, oziroma simptome pacientov.

Še vedno namreč velja, da se ob simptomih, ki vzbujajo sum na koronavirus k zdravniku ne podajate osebno, temveč ga pokličete na telefonsko številko (v spodnjem okvirčku za posamezno zdravstveno postajo).

Podoben režim vlada tudi v sosednji lekarni, pred katero prav tako stoji varnostnik, v njej pa se lahko vstopate le če ste zdravi in na varnostni razdali metra in pol do druge osebe.

vstop-na-poziv

Če imate znake, tipične za okužbo s koronavirusom, ne hodite k zdravniku, temveč pokličite!

V kolikor imate znake respiratorne nalezljive bolezni (slabo počutje, povišana telesna temperatura, kašelj, oteženo dihanje) in potrebujete zdravstveni nasvet, se NAJPREJ PO TELEFONU OBRNITE NA AMBULANTO IZBRANEGA ZDRAVNIKA.

V kolikor na telefon ne uspete dobiti izbranega zdravnika, pokličite na eno od spodnjih številk:

ZD ŠMARJE PRI JELŠAH: 03 818 37 00

ZP ROGAŠKA SLATINA: 03 818 37 84

ZP PODČETRTEK: 03 818 36 80

ZP KOZJE: 03 800 26 08

Splošna bolnišnica Celje, 24 ur na dan: 03 423 30 79

Po telefonu boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V primeru suma na okužbo s koronavirusom prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v zdravstveni dom.

Vse ostale informacije o koronavirusu: kaj je, kakšni so simptomi, kako ravnati, preventiva,… pa najdete TUKAJ (klik!)

PREBERITE TUDI: Kako bodo v celjski bolnišnici obravnavali paciante s koronavirusom in kako morate ravnati vi

Dobili bodo navodila, kako ukrepati oz. priti do ustrezne zdravstvene pomoči.

koronavirus-informacije

R. Č., foto: G. K.