Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Steklarna Rogaška bo ukinila 200 delovnih mest


steklarnaSteklarna Rogaška, ki spada med najmočnejša podjetja na območju Kozjanskega in Obsotelja, bo zaradi sprememb na trgu prisiljena ukiniti do 200 delovnih mest.

Steklarna Rogaška zaposljuje 857 ljudi, v lanskem letu je povečala tako celotne prihodke, kot tudi čisti dobiček.

Napovedane spremembe bodo korenito spremenile kadrovsko strukturo podjetja, saj bo ukinjena skoraj četrtina vseh delovnih mest.

Steklarna Rogaška d.o.o. je leta 2018 ustvarila 49 mio celotnih prihodkov, 4,8 mio evrov čistega dobička, zaposljuje 857 ljudi, katerih povprečna bruto plača znaša 1.405 evrov, EBIDTA podjetja je 6,5 mio evrov, bonitetna ocena 10.

Steklarna Rogaška bo morala zaradi sprememb vedenja kupcev in trgovinskega okolja povečati učinkovitost poslovanja, zaradi česar načrtuje ukinitev do 200 delovnih mest, poroča portal MMC RTV SLO. Vodstvo podjetja pojasnjuje, da so predlagane spremembe načrtovane predvsem zaradi zaščite in podpore jedra steklarne ter zagotavljajo, da se bodo o ukinitvi delovnih mest posvetovali s predstavniki zaposlenih, tesno pa bodo sodelovali tudi z delavci in njihovimi predstavniki. Vodstvo dodaja, da bodo prizadetim zaposlenim v prehodnem obdobju zagotovili ustrezno podporo.

Načrtovani ukrepi so del programa prestrukturiranja iz decembra 2019, katerega namen je zmanjšanje stroškov, izboljšanje učinkovitosti in konkurenčnosti poslovanja ter podjetje usmeriti v trajnostno rast, še piše MMC.

Steklarna Rogaška, ki jo je leta 2015 kupila finska multinacionalka Fiskars Group, sicer načrtuje ostati pomembno središče za proizvodnjo visokokakovostnih kristalnih izdelkov. Tako bo ekipa vrhunsko usposobljenih zaposlenih še naprej ročno izdelovala izdelke visoke kakovosti. Podjetje namerava letos tudi izvesti modernizacijo proizvodnje ter vlagati v razvoj steklarne.

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini.

Kako ste zadovoljni s kvaliteto življenja v vaši občini? Kaj vam je všeč in na katerih področjih pričakujete več? Sodelujte v anonimni anketi o vašem (ne)zadovoljstvu z bivanjem v vašem rodnem okolišu.

 Create your own user feedback survey