Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Brezplačen Prostofer starejše prevaža tudi v Šentjurju


Z novim letom 2020 je v okviru Zlate Mreže v Šentjurju zaživel projekt PROSTOFER – prostovoljni šofer.

Storitev, ki jo je Občina Šentjur uvedla v sklopu treh novoletnih novosti, je popolnoma brezplačna in je namenjena večji mobilnosti starejših občank in občanov ter tistim, ki težje dostopajo do storitev in opravkov.

Vožnjo lahko naročijo kadarkoli, sicer pa tri dni pred želenim prevozom, na brezplačni telefonski številki 080 10 10 (od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro).

PROSTOFER NAROČITE NA 080 10 10

S 1. januarjem 2020 je tudi v Občini Šentjur zaživela storitev PROSTOFER, nadgradnja projekta Starejši za starejše, ki ga v šmarski občini že vrsto let uspešno izvajajo društva upokojencev. PROSTOFER, kateremu se pridružuje Občina Šentjur,  je vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših. Glavni koncept je, da povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Na kakšen način deluje PROSTOFER?

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče vsaj tri dni pred potrebnim prevozom na brezplačno številko 080 10 10 ob delavnikih od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov.

Trenutno ima Občina Šentjur glede na javni poziv za izvajanje PROSTOFERJA osem prostovoljcev, novi vozniki se lahko še prijavijo, pogoj sta le veljavno vozniško dovoljenje in volja pomagati sočloveku.

Več o PROSTOFER-ju izveste tukaj.

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini.

Kako ste zadovoljni z bivanjem v vaši občini? Vabljeni k sodelovanju v spodnji anonimni anketi.

 Create your own user feedback survey

foto: pixabay