Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tri novoletne novosti v Občini Šentjur (foto, video)


Z novim letom novosti v Občini Šentjur: parkirna mesta P&R, modra cona in prostofer. Novosti, ki bodo pripomogle k boljši mobilnosti.

Župan, mag. Marko Diaci, mag. Mateja Berglez, višja svetovalka na oddelku za gospodarske dejavnosti in podžupanja občine Šentjur, Silva Koželj, so nam na novinarski konferenci na občini predstavili tri novosti.

Plačljiv parkirni režim na parkirišču P&R v Šentjurju, uvedba modrih con in prostofer so bili vzpostavljeni s 1. januarjem 2020.

P&R na novem parkirišču pri Zdravstvenem domu Šentjur

Na parkirišču P&R v Šentjurju je 98 parkirnih mest, od tega 8 parkirnih mest za gibalno ovirane osebe. Za ceno 1 EUR je posamezniku omogočeno celodnevno parkiranje na parkirišču in prevoz na relaciji Šentjur – Celje z javnim avtobusom. Enosmerna karta na tej relaciji sicer stane 2,3 EUR. V praksi to pomeni, da bo uporabnik parkirišča za ceno 1 EUR dobil parkirni listek, ki ga bo namestil na vidno mesto v avtomobilu ter potrdilo za brezplačno avtobusno vozovnico, ki ga bo dal vozniku avtobusa, ki mu bo na podlagi potrdila izdal brezplačno vozovnico. Podlago za nov režim parkiranja predstavlja veljavni Odlok o mirujočem prometu v Občini Šentjur.

Parkirišče obratuje vsak delavnik med 7:00 in 15:00 uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih je parkiranje brezplačno.

V prvem tednu bodo voznike napačno parkiranih vozil zgolj opozarjali na nov parkirni režim, ki ga bodo v nadaljevanju redno nadzirali.

obcina_sentjur_01Modra cona

Druga novost je uvedba modrih con na treh parkiriščih v centru Šentjurja, in sicer:

– na parkirišču za občinsko stavbo na naslovu Mestni trg 10, Šentjur (14 parkirnih mest),

– na moderniziranem parkirišču pri Zdravstvenem domu Šentjur (20 parkirnih mest),

– pri poslovnem objektu Drofenikova ulica 16 (19 parkirnih mest).

Modre cone so uvedene na delu parkirišč (ne na celotnem območju parkirišča), z namenom omogočanja dostopnosti parkirnih mest za potrebe vsakodnevnih opravkov. Označene so s talnimi označbami modre barve in s prometno signalizacijo na dostopu na parkirišče. Parkiranje na območju modre cone omogoča brezplačno parkiranje do 2 uri. Po izteku dovoljenega časa mora voznik vozilo odpeljati. Omejitev kratkotrajnega parkiranja velja vsak delovnik med 7. in 15. uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih omejitve parkiranja ni.

Voznik mora na vidno mesto v avtomobilu namestiti parkirno uro ali označiti na list papirja uro začetka parkiranja.

Prostofer vozi starejše

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd. v občini Šentjur ter do zdravniške oskrbe do bližnjih krajev izven občine ob delovnikih od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure. Pokličite vsaj tri dni pred potrebnim prevozom na brezplačno številko 080 10 10 ob delavnikih od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure.

Mag. Marko Diaci:

Dejan Cvetanoski

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini.

Kako ste zadovoljni z bivanjem v vaši občini? Vabljeni k sodelovanju v spodnji anonimni anketi.

Create your own user feedback survey