Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Legionar na boksarskem DP s po dvema medaljama vsake žlahtnosti


boks_legionar_dp_maribor_2019_november_stopnickeNa nedavnem državnem prvenstvu v boksu, ki ga je gostil Mariboru je Boks klub Legionar sodeloval s šestimi boksarji.

Najprej je boksal naš najmlajši član ekipe, Mark Šepic, ki se je za vstop v finale boril z Aleksandrom Bojićem iz BK Hayat Ljubljana. Mark, za katerega je bil to prvi nastop, je borbo izgubil. Nasprotnik je na koncu zmagal tudi fnale. Mark je na koncu osvojil 3. mesto v kategoriji pionirjev do 40 kg.

V polfinalu je Fran Firer v dobri borbi in številčni konkurenci izgubil z izkušenim Luko Mejačem iz Fight club Ljubljana. Fran je pri članih do 81 kg prav tako končal na 3. mestu.

Svoj prvi nastop na DP je imel Neic Kidrič, ki je v finalu čakal zmagovalca polfinala. V finalu kadetske kategorije do 70 kg je izgubil z Dejanon Leburičem  iz BK Knock Out Lubljana.

boks_legionar_dp_maribor_2019_november_stopnicke2Tudi Nina Grujić je v borbi za naslov nastopila proti precej izkušenejši Ljubljančanki Tiji Jasenc iz Golden Gloves Ljubljana. Morala je priznati premoč in zasedla 2. mesto med kadetinjami do 60 kg

Gal Šepic je v polfinalu nastopil proti Maticu Dorniku iz BK Intercom Celje. Gal je borbo zanesljivo dobil s prekinitvijo v 3. rundi. V finalu je boksal z Markom Jakopovićem iz BK Knock Out LJ. Tudi to borbo je zanesljivo dobil s prekinitvijo v 2. rundi. Gal je zadnje štiri borbe od petih dobil s prekinitvijo. Postal je državni prvak med mladinci v kategoriji do 69 kg.

Največ dela je imel Gašper Podgoršek, ki je skozi celo prvenstvo pokazal odličen boks in finalno borbo odboksal skorajda z eno roko zaradi poškodbe v polfinalu. V polfinalu se je pomeril z Martinom Zaleteljem iz BK Kranj. Kontroliral je celoten potek dvoboja in dvoboj gladko dobil. V finalu se je pomeril s Stefanom Veljkovićem iz Gloden Gloves LJ. Ta borba je bila ena boljših na prvenstvu, Gašper je dal svoj maksimum, čeprav ni mogel 100 % boksati s svojo levo roko, ki je njegova močnejša. Na koncu se je vseeno veselil zmage in tako postal državni prvak med mladinci v kategoriji do 75 kg.