Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozje dobiva nov defibrilator


defibrilator-bodo-namestili-pred-vecnamenski-center-kozje

Občina Kozje je v sklopu preventivne akcije Za boljši jutri prejela sredstva za nakup novega defibrilatorja, ki bo 24 ur na dan na voljo v Večnamenskem centru Kozje.

Hitra pomoč ob zastojih srca

Namen akcije je omogočanje lokalni skupnosti najboljšo oskrbo za pravočasno prepoznavanje in reševanje zdravstvenih težav ter povečati možnosti preživetja ob zastoju srca. Defibrilatorja so v Občini Kozje zelo veseli, kjer ga bodo namestili na zunanjo steno pred vhodom v Večnamenski center Kozje.

»Vsako življenje šteje in v nekaterih situacijah je še posebej pomembno, da je pomoč takojšnja. Zavedanje, da je poskrbljeno za varnost ljudi in da imamo v teh prizadevanjih partnerja Zavarovalnico Triglav, nas še posebej veseli. Skupaj namreč ustvarjamo okolje, v katerem se občani in obiskovalci počutijo varne,« se je naprave, ki pomaga reševati življenja, razveselila Milenca Krajnc, županja Občine Kozje.

Sredstva za nakup defibrilatorja, v skopu akcije Za boljši jutri, prispeva največja slovenska zavarovalnica Triglav. Da bi defibrilatorji lahko služili svojemu namenu, pa jih treba znati uporabljati. Kako postopati ob oživljanjem z AED vam prikazuje spodnji video: