Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hofer in DM v Šmarju bi rada del pogače decembrske potrošniške mrzlice. Kje nakupujete vi? #anketa


Že pred meseci smo na Kozjansko.info poročali, da bosta novi Hofer in Drogerie Markt (DM) vrata v Šmarju pri Jelšah odprla do konca leta.

In če je še nekaj dni nazaj prostor za Molovo črpalko pri ribnikih deloval kot gradbišče, so delavci napeli vse moči in trgovini pripravili za odprtje še pred božično-novoletnimi prazniki. Trgovca je gnala naglica, da zarežeta v pogačo decembrske potrošniške mrzlice, ko ljudje v trgovinah pustijo mnogo višji del dohodkov kot druge dele leta. Ob prazničnih dneh pač namesto v hramih kulture, muzejih in cerkvah, vse več časa preživimo v škatlastih hramih potrošništva.

Raziskave kažejo, da je decembrska prodaja v trgovini na drobno od letnega povprečja višja kar za 15 odstotkov.

In kje nakupujete vi?

In čeprav nas obisk trgovine pogosto zavede, da kupimo marsikatero nepotrebno reč, pa seveda brez nujnih nakupov v sodobni družbi ne gre. V tem smislu konkurenca med trgovinami za potrošnika nedvomno pozitivna stvar, saj blagodejno vpliva na cene izdelkov in trgovce sili v popuste ter druge za kupca ugodne akcije. Obenem imajo kupci svoje priljubljene izdelke bolj pri roki in se jim zanje ni potrebno voziti v večje sosednje kraje ali bližnje mesto.

Tokrat nas v naši anketi zanima, v katerih trgovinah najraje kupujete vi: je to Spar, Mercator, Kea, Jager, ali morda Hofer, Lidl, Evrospin? Prav tako koliko vas decembrski čas stane za darila, kdaj postavite božično smrečico, ali vas motijo megalomanski obcestni panoji ter še kaj …

Ne samo Šmarčane, k sodelovanju v anonimni anketi vabimo vse naše bralce! rezultate bomo predstavili predvidoma zadnje dni letošnjega leta.

Create your own user feedback survey