Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naslov »Naj kopališče 2019« gre v Podčetrtek


V akciji, ki jo organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša kopališča in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost.

Včeraj so tako na gradu Rače podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah.

»Naj kopališče 2019« je postalo kopališče Aqualuna Term Olimia. V preostalih petih kategorijah so priznanja prejeli še Letno kopališče Celje, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis.

Na letošnjem izboru je sodelovalo 84 kopališčih. Glasovanje je potekalo preko spleta, kopalci pa so lahko svoj glas oddali tudi na samih kopališčih. Po informacijah organizatorjev, je bilo letos oddanih veliko več glasovnic kot običajno.

Nagrade so bile podeljene v šestih kategorijah:

velika-termalna-kopalisca
Velika termalna kopališča

Najboljše veliko termalno kopališče z nazivom »Naj kopališče 2019« je postalo kopališče Aqualuna Term Olimia. Na drugem mestu so Terme 3000, na tretjem pa Termalna riviera Terme Čatež.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci tako kot lani največ glasov namenili Letnemu kopališču Celje, na drugo mesto se je uvrstilo Mestno kopališče Višnja Gora in na tretje Letno kopališče Ajdovščina.

V kategoriji naravnih kopališč so kopalci že drugič zapored najbolje ocenili Velenjsko plažo, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan.

Zmagovalec kategorije pokritih bazenskih kopališč je ponovno slavilo ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Svet vode Špik, na tretjem mestu pa Vodni park Bohinj.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so po letu premora znova dobile Terme Paradiso iz Dobove, na drugem mestu je lanski zmagovalec Zdravilišče Radenci, na tretjem mestu pa so Terme Snovik.

Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto zasedle Terme Vivat, drugo Bioterme Mala Nedelja, tretje pa tako kot lani Thermana park Laško.

Vsi zmagovalci posameznih kategorij so prejeli kristalna priznanja mojstrov Steklarne Rogaška.

foto: Peter Kopše Pišec