Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Domu starejših Šentjur slovesno obeležili dve desetletji delovanja (foto)


Minuli petek so v Domu starejših Šentjur slovesno obeležili 20-letnico doma, ki je v vseh teh letih dobil toplino in domačnost. Kot znajo povedati ljudje, ki vanj prihajajo ima šentjurski dom starejših dušo.

Dom starejših Šentjur je vrata prvim obiskovalcem odprl 1. julija 1999.

V zadnjem desetletju se je Dom starejših Šentjur s prenovami pričel spreminjati in tako postal še bolj prijeten, svetel in domač. Zato se v njem ne počutijo odlično le stanovalci, temveč v njem svoje poslanstvo radi opravljajo tudi zaposleni.

Dom starejših je v svojih dvajsetih letih delovanja postal neločljivi del lokalne skupnosti v občini Šentjur. Občina Šentjur in Dom upokojencev Šentjur pa s skupnimi močmi dokazujeta, da je v lokalnem okolju za starejše generacije mogoče narediti ne le tisto, kar je nujno, temveč nekaj več. Kljub temu pa slovesnost ni mogla mimo dejstva o prostorski stiski, ki sicer pesti vse domove starejših v naši regiji, in že večletno odlaganje izgradnje prizidka zaradi pomanjkanja denarja.

20-let-dom-starejsih-sentjur003Praznovanja šentjurskega doma starejših se je udeležilo lepo število obiskovalcev. Med vidnejšimi gosti so bili župana Šentjurja mag. Marko Diaci, župan občine Dobje Franca Leskovšek, predsednica Upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije mag. Melita Zorec ter državni sekretar na ministerstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Urban Krajcar.

Goste je na začetku pozdravila in jim spregovorila direktorica doma mag. Vesna Vodišek Razboršek, ki zadnjih devet let drži v rokah vse niti. Prisotne je nato z govorom pozdravil tudi župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Sledil je nagovor predsednice Upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, s katerim Dom upokojencev Šentjur odlično sodeluje, mag. Melita Zorec. Zbranim je spregovoril tudi državni sekretar na ministerstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Urban Krajcar, za katerega je bil to prvi uradni obisk v vlogi sekretarja.

V nadaljevanju slavnostnega programa je z gosti nekaj besed delila tudi zaposlena v domu Darja Mlinarič, stanovalka Vida Koprivc in sin ene izmed stanovalk Jure Klepec.

Leta 2017 odprli vrata večgeneracijskega centra

Leta 2017 je Dom upokojencev Šentjur prestopil nov mejnik na poti razvoja. Odprli so namreč vrata večgeneracijskega Centra pod Vrbco. To je bil konkreten in jasen korak v lokalno skupnost saj so dobili prostor, kjer se na delavnicah, predavanjih in izobraževanjih srečujejo otroci, mladostniki, študentje, starši, srednja generacija in starejši.

20-let-dom-starejsih-sentjur020Kot povedo v domu, so verjeli, da je prihodnost v medgeneracijskem povezovanju in da je druženje modrosti in mladosti najboljša šola za življenje. In niso se motili, saj center obiskuje vedno več občanov vseh generacij.

Ob koncu programa so bili prisotni tako povabljeni v prostore Centra pod Vrbco, kjer so si lahko ogledali razstavo izdelkov in slik, utrinkov iz poletnih otroških delavnic ter čudovit Kneippov park. Na hodnikih doma pa so si gostje lahko ogledali še fotografije trenutno najbolj iskane fotografinje Urške Premik, ki je postala znana s sklopom slik svoje 83-letne babice. Skozi projekte fotografiranja babice je na umetnost fotografije začela gledati drugače. To je bila velika prelomnica v dojemanju in razmisleku o tem, kaj je zares estetsko. Fotografija namreč prikaže človeka v celoti, vse njegove gube.

Praznovanje je sklenil pevski zbor stanovalcev imenovan Vedno mladi, ki jih že tretje leto zelo uspešno vodi Milena Kajtna.