Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predstavitev novih prostorov Občine Šmarje pri Jelšah (foto, video)


Občina Šmarje pri Jelšah se je 19. avgusta preselila na novo lokacijo. Tako je tudi Šmarski hram dobil novo podobo in funkcijo. Prostori so svetli in dobro umeščeni ter lahko dostopni.

Na dnevu odprtih vrat Občine Šmarje pri Jelšah smo se sprehodili po prostorih nove stavbe občine. Pogovarjali smo se z direktorico občinske uprave, Patricio Goručan in županom občine Matijo Čakšem, čigar sporočilo za kozjansko.info si poglejte v videu spodaj. V fotogaleriji si oglejte izgled nove občinske stavbe in njenih prostorov.

novi_prostori_obcine_smarje_00
Nova stavba Občine Šmarje pri Jelšah ter bivša. Župan Matija Čakš. Foto: DejC

Nasvet za občane in obiskovalce:

Občina se je iz Aškerčevega trga 12 preselila na Aškerčev trg 15 (Šmarski hram). V pritličju je vložišče, kamor oddate vloge oz. vas bodo napotili naprej.

Upravna enota ostaja na Aškerčevem trgu 11.

Kako je z novo občinsko stavbo zadovoljna direktorica občinske uprave

Patricia Goručan, direktorica občinske uprave, nam je o novih prostorih povedala: »Zelo pozdravljam odločitev prejšnjega župana, Stanka Šketa, za selitev občinske uprave na novo lokacijo. Vsi vemo, kakšen je bil izgled Šmarskega hrama pred prenovo. Projekt je bil dobro načrtovan in nujno potreben. Stavba je izrednega pomena za Občino Šmarje pri Jelšah, tudi za podobo občine. Prostori so zelo svetli, vsi se v njih odlično počutimo. Tudi delo poteka še bolj nemoteno, ker smo vsi v istem nadstropju. Prej smo bili ločeni, tako da je tudi sodelovanje med nami boljše in lažje. Odzivi sodelavcev so zelo pozitivni. Smo srečni in hvaležni za prostore, ki smo jih dobili. Dvignila se je tudi raven energije. Vidi se tudi na zaposlenih, med sabo bolje sodelujejo, več se pogovarjajo ker so v stiku drug z drugim. Pisarne so bolj odprte, zaradi steklenih vrat tudi vidimo drug drugega.

Ljudje so še malce zmedeni, tudi zaradi tega, ker večina misli, da se je selila upravna enota in ne občina, vsakogar pa sprejmemo in napotimo na pravi naslov.«

Kaj se v novih prostorih Občine Šmarje pri Jelšah nahaja

V pritličju je vložišče, velika sejna soba in protokolarna županova pisarna. Tam se nahaja tudi pisarna krajevne skupnosti Šmarje pri Jelšah. Zgoraj je 19 pisarn, ki so po barvni shemi razdeljene na osem sklopov. V prvem nadstropju so še majhna kuhinja in sejna soba, v kateri potekajo kolegiji ter priročen arhiv s fotokopirnico. V kleti so še arhivski prostori.

Skupna investicija je vredna nekaj manj kot €1.66 milijona, od tega notranja oprema dobrih €100.000.

Kaj bo z bivšo stavbo Občine Šmarje pri Jelšah?

Bivša stavba občine je neustrezna za uporabo in je predvidena za rušenje. Predvidoma bo tam parkirišče, ki je nujno potrebno za center Šmarja.

Tudi občani, ki so prišli na dan odprtih vrat, so nad podobo nove občinske stavbe navdušeni.

Župan Matija Čakš o počutju v novih prostorih in kako do njega:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski