Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska občinska uprava s ponedeljkom v prostorih Šmarskega hrama (foto)


Te dni poteka selitev šmarske občinske uprave v nove prostore, ki bo začela delovati v ponedeljek, 19. avgusta. Prostori občinske uprave se nahjajo v prenovljeni stavbi Šmarskega hrama. Marca 2017 sta takratni župan Stanislav Šket in direktor podjetja Latis Matej Pezdevšek podpisala pogodbo o nakupu poslovnih prostorov za potrebe občinske uprave.

Podjetje je izvedlo konstrukcijska gradbena dela oziroma dozidavo objekta, končanje strehe in zaprtje objekta. Latis je z glavnimi deli končal konec 2018.

novi-prostori-obcine-smarje-2

Za 1.016 m², kolikor znaša površina novih prostorov, so na občini odšteli približno 1.5 milijona evrov. Izvajalec dobave in montaže pisarniške opreme za nove prostorov pa je bilo podjetje HI-PO iz Grosupljega, s katerim je občina sklenila pogodbo. Novi prostori so po kriterijih velikosti za občinske uprave nadstandardni in opremljeni s sodobno in okolju prijazno tehnologijo. Oblikovalci pa tudi niso pozabili na Jelšo, ki je simbol občine. Ta je vpeta v vse prostore.

Nad prostori občinske uprave pa se nahaja 14 vsiljivih stanovanj. Večina že ima nove lastnike. Od 1. julij v Šmarskem hramu sicer deluje tudi že Center za socialno delo, v pritličju pa imata prostore še papirnica in kavarna.

novi-prostori-obcine-smarje-3Za občinsko upravo se tako  zaključuje skoraj desetletna selitev iz dosedanje stavbe, ki je po oceni nekaterih študij zaradi 13 centimetrskega nagiba potresno nevarna.

Kaj bo s staro stavbo?

2011 se je šmarska upravna enota, zaradi nagibanja stavbe preselila v stavbo sodišča ob občini. V tem času pa je občinska uprava ostala v stari stavbi. Leta 2015 so meritve pokazale, da je nagnjena za 17 centimetrov. Možnosti kaj se bo zgodilo s tem objektom je več. Stavba ima odločbo o tem, da je nevarna za bivanje. Župan Matija Čakš navaja, da je objekt posledično potreben rušitve. V primeru preurejanja stavbe bi občina morala pridobiti gradbeniško izvedensko mnenje. Vendar kakšna bo dokončna usoda objekta v središču občine, še ne vedo.

Za vse, ki jih zanima notranjost novega objekta, na Občini za začetek septembra planirajo dan odprtih vrat.

A. Z.