Občina Šmarje bo na dražbi ponudila nekaj stanovanj in zemljišč (foto)

25. 9. 2019 2:13

Občina Šmarje pri Jelšah bo 8. oktobra izvedla javno dražbo za vrsto nepremičnin. Dražitelji se bodo lahko potegovali za pet stanovanj in nekaj zemljišč. Izklicne cene se gibljejo med 9 tisoč in 1,6 mio evrov.

Pričakovati je, da bodo na dražbi največ zanimanja deležna stanovanj in parcele, primerne za gradnjo stanovanjskih hiš. Spodaj si poglejte, kaj bo ponujeno.

Stanovanja:

Na voljo bosta garsonjera in trisobno stanovanje na Rogaški cesti 9 v Šmarju pri Jelšah. Izklicna cena za garsonjero (24 m²) je 13.600, za trisobno stanovanje (84 m²) pa 39.950 evrov. Stanovanje (72 m²) na Kolodvorski ulici 2 v Šmarju pri Jelšah, s pripadajočo drvarnico in zemljišči, bo ponujeno po izklicni ceni 21.500 evrov. Izklicna cena za stanovanje (70 m²) na Rogaški cesti 38 v Šmarju pri Jelšah je 42.000 evrov. Za stanovanje na Svetem Štefanu 55 v izmeri (24 m²) pa je izklicna cena postavljena pri 9.000 evri.

Zemljišča:

Ponujenih bo tudi nekaj stavbnih zemljišč primernih za gradnjo stanovanjskih hiš. Parceli v bližini OŠ Šmarje pri Jelšah bosta ponujeni po izklicni ceni 26,90 EUR/m², stavbna zemljišča v neposredni bližini Sadnikovega na Sladki Gori pa bodo imela izklicno ceno 12,00 EUR/m².

Na dražbi bodo na voljo tudi zemljišča okoli dvorca Jelšingrad v izmeri 224.208 m², ki jih občina sicer prodaja že nekaj let. Zemljišča v naravi predstavljajo površine nekdanjega golf igrišča, pri čemer gre za kombinacijo nezazidanih stavbnih zemljišč, zelenih površin in zemljišč namenjenih za gradnjo objektov.

Torej, če imate v denarnici slaba dva milijona evrov viška (izklicna cena je dobrih 1,6 mio evrov), je lahko “golf igrišče” v idilični okolici dvorca Jelšingrad vaše. Morda pa v prihodnosti odigrate partijo golfa s Francem Jagrom, ki se ga že nekaj časa omenja kot zelo resnega kupca dvorca Jelšingrad.

Vse podrobnosti o napovedani dražbi najdete TUKAJ (klik)

foto: Google in Prostorski portal RS

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 0,843 seconds.