Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Šmarje bo na dražbi ponudila nekaj stanovanj in zemljišč (foto)


Občina Šmarje pri Jelšah bo 8. oktobra izvedla javno dražbo za vrsto nepremičnin. Dražitelji se bodo lahko potegovali za pet stanovanj in nekaj zemljišč. Izklicne cene se gibljejo med 9 tisoč in 1,6 mio evrov.

Pričakovati je, da bodo na dražbi največ zanimanja deležna stanovanj in parcele, primerne za gradnjo stanovanjskih hiš. Spodaj si poglejte, kaj bo ponujeno.

Stanovanja:

Na voljo bosta garsonjera in trisobno stanovanje na Rogaški cesti 9 v Šmarju pri Jelšah. Izklicna cena za garsonjero (24 m²) je 13.600, za trisobno stanovanje (84 m²) pa 39.950 evrov. Stanovanje (72 m²) na Kolodvorski ulici 2 v Šmarju pri Jelšah, s pripadajočo drvarnico in zemljišči, bo ponujeno po izklicni ceni 21.500 evrov. Izklicna cena za stanovanje (70 m²) na Rogaški cesti 38 v Šmarju pri Jelšah je 42.000 evrov. Za stanovanje na Svetem Štefanu 55 v izmeri (24 m²) pa je izklicna cena postavljena pri 9.000 evri.

Zemljišča:

Ponujenih bo tudi nekaj stavbnih zemljišč primernih za gradnjo stanovanjskih hiš. Parceli v bližini OŠ Šmarje pri Jelšah bosta ponujeni po izklicni ceni 26,90 EUR/m², stavbna zemljišča v neposredni bližini Sadnikovega na Sladki Gori pa bodo imela izklicno ceno 12,00 EUR/m².

Na dražbi bodo na voljo tudi zemljišča okoli dvorca Jelšingrad v izmeri 224.208 m², ki jih občina sicer prodaja že nekaj let. Zemljišča v naravi predstavljajo površine nekdanjega golf igrišča, pri čemer gre za kombinacijo nezazidanih stavbnih zemljišč, zelenih površin in zemljišč namenjenih za gradnjo objektov.

Torej, če imate v denarnici slaba dva milijona evrov viška (izklicna cena je dobrih 1,6 mio evrov), je lahko “golf igrišče” v idilični okolici dvorca Jelšingrad vaše. Morda pa v prihodnosti odigrate partijo golfa s Francem Jagrom, ki se ga že nekaj časa omenja kot zelo resnega kupca dvorca Jelšingrad.

Vse podrobnosti o napovedani dražbi najdete TUKAJ (klik)

foto: Google in Prostorski portal RS