GrobelnoFest 2019, Grob’N’Roll sobota (foto, video)

8. 9. 2019 11:03

Šentjursko poletje 2019 se je končalo z Grob’N’Roll soboto in tako udarno zaključilo poletno dogajanje v občini.

To je bil večer rezerviran za malo trše ritme. Za narodno-zabavne je bil čas v Oberkrain petek, tokrat je v ospredje prišel rock z vsem, kar sodi zraven. KD Grobelno je tudi tokrat zavihal rokave in v to majhno mestece zopet privabil sveža imena s slovenske rock scene. Širši publiki večinoma malo poznani bendi, z izjemo ene legende slovenske glasbene zgodovine, so publiko speljali s šanka do odra.

Kaj oz. koga smo lahko poslušali na Grob’N’Roll soboti

Začeli so Infected, ptujska indie rock zasedba, ki je skušala segreti ozračje tega, lahko rečemo, jesenskega večera. Skupina, ki je prejela številne nagrade, si je nedvomno zaslužila biti del tega dne.

Jure Lesar, ki se je nedolgo nazaj podal na samostojno pot, je s svojo melodiko in rokersko melanholičnim melosom prebudil občinstvo. Z uspešnicami, kot so Oči očeta in Drugačen, je napovedal pomembno mesto med slovenskimi glasbeniki. Na koncertu je dokazal, skupaj s svojim bendom, da zna dvigniti publiko na noge. Z energičnimi skladbami pa poskrbel, da se je dogodek razživel.

Nato smo zašli v bolj bluesovske vode. Hamo & Tribute 2 Love so zapisani ljubezni. Prekaljeni mački so na slovenski glasbeni sceni krepko preko 10 let. A s svojo romantiko ohranjajo svežino. Na odru so bili razigrani in spogledljivi, publika jim je jedla iz rok. Da so med glasbenimi navdušenci priljubljen bend, dokazujejo razprodani koncerti v oktobru, ki bodo obeležili rojstvo njihovega četrtega albuma, katerega pokušino smo dobili tudi na Grob’N’Roll večeru. Oni verjamejo v ljubezen.

Zaključili so Seven Days in May, mlada a nadobudna skupina, ki s težko-kategornim rockom cilja na veliko sceno.

Hamo & Tribute 2 Love na GobelnoFestu:

Jure Lesar na GrobelnoFestu:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
229 queries in 2,684 seconds.