Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grobelnofest 2019, Oberkrain petek (foto, video)


grobelno_fest7V petek, 6. septembra,  in v soboto, 7. septembra 2019  na Grobelnem poteka tradicionalna prireditev poimenovana Grobelnofest. Petkov večer je bil posvečen narodno-zabavnim zvokom, sobotni večer pa bodo popestrile rock zasedbe.

Grobelno fest je dvodnevni glasbeni festival, ki združuje dve zvrsti glasbe. Petkov večer je posvečen glasbi bratov Avsenik, v soboto pa oder zavzema glasba odličnih slovenskih rock zasedb. Skupni imenovalec obeh večerov je odlična glasba. Festival, ki ga organizira Kulturno društvo Grobelno, je zaključna prireditev Šentjurskega poletja, katerega sofinancira Občina Šentjur.

Petkov večer, imenovan tudi »Oberkrain petek« je kot že ime pove posvečen narodno zabavni glasbi. Zbrane obiskovalce zabavali ansambli Igor in Zlati Zvoki, Mladika in Vžig.

Ansambel Igor in zlati zvoki je ena najbolj priznanih in uveljavljenih domačih skupin. Vodja Igor Podpečan je pred ustanovitvijo igral v zadnji zasedbi znamenitega Ansambla bratov Avsenik. V dosedanji karieri je ansambel posnel 20 albumov za slovensko in 15 za nemško govorno področje. Njihova pevka Jelka Hafner je dvakratna dobitnica nagrade za naj pevko slovenske domače glasbe. So dobitniki nagrade Slovenski valček 1998 in mnogih drugih.  Igor in zlati zvoki so gostovali v mnogih državah, med drugim v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Švici, Grčiji, ZDA in Kanadi.

Ansambel Mladika deluje vse od leta 2008. Prvotno skupino so vse do konca leta 2016 sestavljali štirje člani. Ime so si izbrali zaradi značilnosti okolice. Prihajajo namreč iz vinorodnih krajev, Dramelj, kjer se mlada vinska trta imenuje mladika. V začetku leta 2017 pa sta se trem ustanovnim članom pridružila dva nova člana. Redno se udeležujejo festivalov narodno zabavne glasbe, vse pogosteje pa se podpisujejo pod avtorsko delo. Bili so finalisti vseh največjih glasbenih festivalov – Slovenska polka in valček, Vurberk, Ptuj, Števerjan, Graška Gora poje in igra, kjer so leta 2014 postali tudi absolutni zmagovalci. Prejeli so tudi 1. nagrado občinstva festivala Števerjan 2017.

Ansambel Vžig, ki ga sestavljajo štirje fantje iz vseh koncev Slovenije, ima sedež v Šentjurju. Začetki ansambla segajo v november 2012, sestav v katerem so še danes, pa deluje od avgusta 2013. Sodelovali so že na festivalih Cerkvenjak, Dolenjske Toplice, Marija reka, Števerjan in Ptuj.

grobelno_fest11

Velja pa povabilo, da se v soboto udeležite ˝GrobnRoll Sobota˝.

Grobnroll je tisti del “festa”, ki daje zeleno luč mladim, a kakovostnim slovenskim rock zasedbam. Hkrati pa medse povabi tudi kakšno priznano ime, ki ima za seboj že zavidljivo koncertno kilometrino in lepo bero plošč.

Letošnji vlečni žrebec že v imenu nakazuje svojo pripadnost ljubezni vseh vrst. Fantje  slišijo na ime, HAMO & TRIBUTE 2 LOVE. Publiko pa bodo še pred njimi dodobra ogreli Jure Lesar, Seven Days in May in Infected.

v/t/f: DH