Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obnova Skazove hiše v Šmarju lepo napreduje (foto)


Občina Šmarje pri Jelšah je konec maja pričela z obnovo Skazove hiše v Šmarju pri Jelšah. Naložba je del aktivnosti, ki so predvidene v projektu čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška In cultura veritas.

V sklopu teh aktivnosti je načrtovana še postavitev pametnih klopi in turistomatov ob objektih kulturne dediščine v Šmarju pri Jelšah, na Sladki Gori, Tinskem in v Lembergu.

Od konca maja poteka obnova Skazove hiše v Šmarju pri Jelšah v sklopu čezmejnega sodelovanja Slovenije in Hrvaške v projektu In cultura veritas.

Naložba obsega obnovo pročelja južne fasade in stopnišča, restavracijo fresk v avli in dodatno opremo v Šmarski vinski kleti. Dela izvaja podjetje Lesnina MG oprema, restavratorska dela opravlja restavratorka Jasna Radšel. Vrednost predvidenih del znaša 97.591 evrov.

V sklopu projekta je načrtovana še postavitev pametnih klopi in turistomatov ob objektih kulturne dediščine v Šmarju pri Jelšah, na Sladki Gori, Tinskem in v Lembergu. Sicer pa so v celotnem obdobju trajanja projekta čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška In cultura veritas, to je od začetka avgusta 2018 do konca novembra 2020, načrtovane tudi različne promocijske aktivnosti, izvedba delavnic, prireditev na celotnem projektnem območju in v sodelovanju s projektnimi partnerji, ki so: Zagrebška županija (vodilni partner), Združenje hrvaških potovalnih agencij in hrvaški Muzejski dokumentacijski center ter Razvojna agencija Sotla, Občina Šmarje pri Jelšah in Kmetijsko gozdarski zavod Maribor.

Skupna vrednost celotnega projekta je 1.003.317 evrov, od tega bodo partnerji skupaj pridobili dobrih 850.000 evrov sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več o projektu najdete tukaj (klik)

foto: Občina Šmarje pri Jelšah

rokov-tek-2019-klik

rokovo-poletje-2019-klik