Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vodenje Kmetijske zadruge Šmarje prevzema Boštjan Hostnik


hrastnik-but

Vodenje Kmetijske zadruge Šmarje po skoraj 18 letih iz rok Vinka Buta prevzema ekonomist Boštjan Hostnik.

Izmed dveh kandidatov ga je za to mesto potrdil upravni odbor zadruge. Novi direktor je bil do sedaj zaposlen na upravi zadruge kot poslovni sekretar.

V svoji viziji vodenja Hostnik izpostavlja, da želi nadaljevati z razvojem zadruge v strateških dejavnostih odkupa govedi, mleka in grozdja ter v tržni dejavnosti trgovin in restavracij.

Dosedanji direktor Vinko But, ki je v zadrugi služboval 22 let, sprva kot enolog v Hiši vin Emino, kasneje pa kot direktor, odhaja na direktorsko mesto v Mlekarno Celeia.

vinko-but
Vinko But

Kmetijska zadruga Šmarje po aprilski spremembi na čelu upravnega odbora, ko je na najpomembnejši funkciji dolgoletnega predsednika Stanka Javornika nasledil Jani Erjavec, zdaj čaka še sprememba na direktorskem mestu. Po 18 letih se naproti novim izzivom, na mesto direktorja Mlekarne Celeia, podaja dosedanji direktor Vinko But.

Upravni odbor zadruge je na včerajšnji seji izmed dveh kandidatov izbral diplomiranega ekonomista Boštjana Hostnika iz Polja ob Sotli, ki je na zadrugi zaposlen že nekaj let kot poslovni sekretar. »Prepričan sem, da zadrugo predajam v dobre roke in želim si, da bodo naši člani skupaj z novim predsednikom upravnega odbora in direktorjem še naprej gradili uspešno zgodbo, ki smo jo ustvarjali vsa ta leta,« je ob skorajšnji predaji funkcije povedal Vinko But. »Sam ostajam član zadruge, njen poslovni partner ter podpornik zadruge in zagovornik poštenega zadružništva,« je še dodal.

bostjan-hrastnik
Boštjan Hostnik

Boštjan Hostnik je že kot študent spoznaval delovanje zadruge in po zaključenem študiju ekonomije je postal poslovni sekretar na upravi KZ Šmarje. »Vesel in ponosen sem, da so mi člani upravnega odbora namenili svojo podporo, prav tako mi zelo veliko pomeni podpora dosedanjega direktorja Vinka Buta. Prepričan sem, da je naša zadruga dobro stoječe podjetje, ki ima perspektivo in še mnoge priložnosti, za katere si želim, da jih uresničujemo skupaj z našimi člani, zaposlenimi in poslovnimi partnerji,« je ob potrditvi za direktorja izpostavil Boštjan Hostnik.

Vodenje zadruge bo Boštjan Hostnik formalno prevzel s 1. julijem 2019, ena od prioritetnih nalog pa bo zaključek obnove in razširitve Hiše vin Emino. »Dela, kljub letošnji mokri pomladi, napredujejo in prepričan sem, da se bomo držali dogovorjenih rokov,« dodaja Hostnik. 1.300.000 evrov vredna naložba, ki jo v tretjini financira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, obsega povečanje proizvodnih prostorov in razširitev gostinsko-turističnega dela, kjer potekajo vinske degustacije. Del sredstev bodo namenili tudi za tehnično posodobitev – kupili bodo novi stiskalnici za grozdje, polnilno linijo za steklenice in dodatne cisterne.

Kmetijska zadruga Šmarje je v minulih letih postala ugleden in prepoznavni gospodarski subjekt v Obsotelju in na Kozjanskem, ki danes šteje skoraj 500 članov. V letu 2018 je ustvarila nekaj več kot 18 milijonov evrov prometa, kar je 700.000 evrov več kot v letu 2017. Prav tako se je občutno povečal dobiček, ki je v letu 2018 znašal skoraj 200.000 evrov, v letu 2017 je bil 80.000 evrov. Osredotočeni so na odkup govejega mesa, mleka in grozdja, imajo lastno mrežo kmetijskih trgovin, franšizno mrežo Mercatorjevih živilskih prodajaln, dve restavraciji Zadružnik in vinsko klet Hišo vin Emino.

vir: KZ Šmarje